24 gedachten aan “Rijwielfabriek Zurla uit Utrecht, 1938”

 1. beste,

  gaarne zou ik wat meer te weten willen komen over rijwielfabriek zurla, omdat we het daar toevallig vanavond over hebben gehad met mijn schoonmoeder
  zij heeft heel vroerger haar eerste fiets van dat merk gehad

  dank en groet

  1. BESTE,

   Wij wonen op dit moment (sinds 2,5 jaar) aan de Asch van Wijckskade 14 D, het voormalige pand van Fietsenfabriek Zurla. Ik zou het erg leuk vinden om een Zurla fiets te kopen. Dus als u een fiets heeft of iemand kent die zo’n fiets bezit zou ik dit graag horen. Ook onderdelen zijn ook welkom.
   Robert Fluttert.

  2. BESTE,

   Wij wonen op dit moment (sinds 2,5 jaar) aan de Asch van Wijckskade 14 D, het voormalige pand van Fietsenfabriek Zurla. Ik zou het erg leuk vinden om een Zurla fiets te kopen. Dus als u een fiets heeft of iemand kent die zo’n fiets bezit zou ik dit graag horen. Ook onderdelen zijn ook welkom.
   Robert Fluttert.

 2. Mijn opa is oprichter van de Rijwielfabriek Zurla.
  Ik vraag mij dan ook af of de uitvouwbare brochure nog steeds in bezit is van de persoon die deze op marktplaats heeft gezet (de advertentie bestaat niet meer), want ik zou het uiteraard erg leuk vinden om deze in het bezit te krijgen.
  Alvast bedankt en vriendelijke groet

  1. Wat leuk! Zo wordt meteen duidelijk waar de naam Zurla vandaan kwam.
   Ik heb de brochure niet voor je, maar misschien kun je een afspraak maken met Velorama om in de bibliotheek te kijken? Daar bevindt zich een schat aan informatie over oude rijwielfabrieken.

   En als je afbeeldingen van transportfietsen of meer info over Zurla hebt, is dat natuurlijk altijd welkom op deze site!

  2. Ik had ook een (gewone) zurla fiets, kocht deze via een broer van mijn oom die werkte bij zurla fiets fabriek. Hij heette van Vliet. ik heb er jaren plezier van gehad zelf ben ik nu 83 jaar het was dus ongeveer 1952 toen ik hem kocht. Later heb ik er een Viktoria hulpmotor op geplaatst. Met vr Gr. H.P.

 3. Ik bezit nog een Zurla fiets uit ongeveer 1936. Geheel orgineel, nooit overgeschilderd, met orginele bel, verlichting en orginele banden. Is waarschijnlijk nooit op gefietst. Ook ken ik zoon van oprichter de Heer Zur Lage uit De Bilt. Ken hem oorspronkelijk uit de paardenwereld en de fiets kwam pas later in mijn bezit.

 4. Ik heb rond 1955 met (ik dacht dat zijn naam Robert was) Zur Lage in Utrecht op school gezeten. De familie Zur Lage woonde in park Arenberg in de Bilt. Wij fietsten elke dag naar de Deken Roesstraat in Utrecht
  Vader Zur Lage bracht ons wel eens naar school in zijn Amerikaanse Ford. Ik denk dat hij tolen directeur van de fietsenfabriek was.

  1. Hoi Jan

   Zijn er misschien nog foto,s uit die tijd ,bijvoorbeeld van de rijwielfabriek zelf .
   en maakten zij ook Transport en Bakfietsen ? .

   1. Hallo Marcel,
    Dat weet ik helaas niet.
    Ik kwam wel vaak bij de familie Zur Lage thuis, maar ik ben nooit in de fabriek geweest.
    Succes met de verdere speurtocht.
    Jan

 5. Wij zijn op dit moment in het bezit van een Zurla heren fiets.
  Is nog compleet, alleen het achterlicht ontbreekt.
  Doe is een bod, voor foto’s mailen naar r.brandsma@usehosting.nl
  Oh ja, de banden zijn niet goed meer, deze zijn vergaan.

  Groet,
  Brandsma

 6. Koop ik vorige maand een fiets en krijg na enige dagen de brainwave: ik had toch in de verre familie een Zurlage zitten?
  Roerend in mijn geheugen kom ik terecht bij oom Ernst, getrouwd met Lot Verbeek. Hun dochter Hannie trouwde met Herman en ik was bruidsmeisje en Frank, zoon van Franz was bruidsjonker. Ik zat op school aan de van Asch van Wijckskade, alwaar de rijwielfabriek van Zurlage was gevestigd. Ik spreek van de jaren 56 tot 62 van de vorige eeuw. Wat een toeval om dan nu, ik was benieuwd of het merk Zurlage nog bestond, in deze blog terecht te komen.

 7. BESTE,

  Wij wonen op dit moment (sinds 2,5 jaar) aan de Asch van Wijckskade 14 D, het voormalige pand van Fietsenfabriek Zurla. Ik zou het erg leuk vinden om een Zurla fiets te kopen. Dus als u een fiets heeft of iemand kent die zo’n fiets bezit zou ik dit graag horen. Ook onderdelen zijn ook welkom. Dank u.

  Robert Fluttert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *