Bijzondere Cyrus-transportfiets te koop

Transportfiets van Cyrus

Gereviseerde transportfiets met drie versnellingen, terugtrapnaaf. Tien jaar geleden gestraald en in de poedercoating gezet. Nieuwe zware voornaaf en nieuwe dikke spaken. Fiets twee keer voor fietsvakantie gebruikt. Goede fiets voor boodschappen of oudpapier wegbrengen. Altijd in verwarmde garage gestaan.

Op te halen in Varsseveld.

Een reactie van de verkoper:

Beste Bas,

Helaas kan ik je niet aan details helpen van deze fiets. Toen ik hem helemaal kaal had, heb ik hem gecontroleerd op gegevens maar niets kunnen vinden. Deze fiets heb ik bij de buurman vandaan gehaald toen ik nog in Son en Breugel woonde. Hij heeft hem weer ergens vandaan gehaald midden jaren 70. Maar waar hij daarvoor is geweest is niet bekend.

Je hebt een mooi website, veel plezier er mee.

Groet Erik Ruigrok

Transportfiets van Eysink

En de reactie van Sjoerd ter Burg, Mohawk-transportfietsspecialist:

Hallo Bas,

Bedankt voor de tip. De fiets in deze advertentie is echter geen Eysink maar een Cyrus. Ik begreep tenminste van Herbert Kuner dat alleen deze twee merken een dergelijk frame gebruikten. De Eysink is te herkennen aan de extra bevestigingsogen onder aan de voorvork zodat het voorwiel gedemonteerd kan worden zonder dat de steunen van de drager en de spatbordstangen los hoeven. Ook bij de achteras heeft Eysink extra ogen voor de spatbordstangen. Ik denk dat je de Cyrus met dit type frame nog wat vaker tegenkomt omdat die ook nog na de oorlog is gebouwd.

Mijn andere transportfiets (die met de melkbusdragers en die groen van de alg was) blijkt een Gazelle te zijn van 1938. Ik was op een verkeerd spoor gezet omdat de oude eigenaar vertelde dat hij van midden jaren vijftig was. Ook de drager was niet de typische Gazelle drager maar een Roelewiel. Die zal dus ooit vervangen zijn.

Nogmaals bedankt voor je mailtje,
Sjoerd

2 gedachten over “Bijzondere Cyrus-transportfiets te koop”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *