De Gazelle MPB (Multi Purpose Bike)

Gazelle MPB (Multi Purpose Bike)

Van de site:
“Opvallend unisex frame voor stoere mannen en vrouwen, keuze tussen stoer zwart of brutaal rood.”

De versie met terugtraprem weegt 20 kg, kost 569 euro. Maar dit is de prijs zonder voordrager! De voordrager kost 80 euro.

Dit is een ander type voordrager dan andere transportfietsen. Toch nog een keer om draagvermogen vragen?

Keurig als Gazelle is direct een antwoord.

Hartelijk dank voor uw bezoek aan onze site, uw mail is door ons ontvangen. U krijgt van ons binnen enkele dagen een antwoord.
Herzlichen Dank für Ihren Besuch auf unserer Website. Ihre Mail ist bei uns eingegangen. Eine Antwort folgt in ein par Tagen.
Thanks for visiting our site, we received your mail. We’ll give you an answer a.s.a.p..

Met vriendelijke groet,
Koninklijke Gazelle

Consumentenservice/Kundendienst/Customerservice

En een paar dagen later het uitgebreide antwoord:

Hartelijk dank voor uw bezoek aan onze site.
Het draagvermogen van de bagage voordrager van de Gazelle MPB is 15 kilogram. Dit heeft deels te maken met de bevestigingmethode welke wij bij deze drager gebruiken. Normaliter hebben veel voordrager een bevestiging op de vooras van het voorwiel. Bij deze drager is echter gekozen voor een bevestiging aan de voorvork.

Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd,

Met vriendelijke groet,
Ronald Daalmeijer
consumentenservice

16 gedachten aan “De Gazelle MPB (Multi Purpose Bike)”

  1. Hoi, Arnold
   Nee, mountainbikes hebben nooit een terugtraprem. Ombouwen is ook niet een kwestie van een ander achterwiel. Terugtrapremmen zijn smaller als derailleur achternaven, dus je zal je achtervork moeten buigen en daarna de achtervorkpatten weer recht moeten zetten. Anders krijg je spanningen in je lagers met breuk en extreme slijtage als gevolg. De meeste atb frames bieden ook geen mogelijkheid om de ketting te spannen. Bij oudere frames is dat vaak wel mogelijk. Je zal er waarschijnlijk ook een bredere ketting op moeten zetten. De kettinglijn moet ook kloppend worden gemaakt. Kortom, een flinke klus. Als ik trouwens die link van je bekijk; dit lijkt mij de categorie baggerkwaliteit.
   Dit soort kwaliteit wordt uit china, india e.d. geïmporteerd compleet met de door jou gewenste merknaam. Doe jezelf een plezier en koop een wat betere/duurdere kwaliteit. Mocht je toch echt een atb met terugtraprem willen hebben, zit er niks anders op dan hem zelf te bouwen (met gebruikt frame). Of een 26″ fiets met terugtraprem en dikke banden voorzien van een atb stuur (eventueel spatborden e.d. eraf slopen).
   Gr. Erwin

   1. Ik had even niet ver genoeg gekeken op de site, ze hebben ook wat betere fietsen. Grof gezegd, onder de 300,- is het niet de moeite waard. Er zijn trouwens ook ombouwsetjes in de handel om een singlespeed van je achterwiel te maken. Je zal dan je derailleur op een versnelling vast moeten zetten of hem vervangen door een speciale kettingspanner hiervoor. Maar dat is nog steeds geen terugtraprem.

    Gr. Erwin

  1. Hoi, Marcel
   Dat zijn kinderfietsen, geen echte bmx fietsen. Bmx fietsen hebben velgremmen. Zowiezo zijn ze ongeschikt om gewoon mee te fietsen, het bracket (trapas lug) is bij een bmx hoger geplaatst als bij een normale fiets om te voorkomen dat je je kettingwiel beschadigd bij uithalen van capriolen. Dit heeft tot gevolg dat er een kleinere afstand is tussen zadel en trappers. Met andere woorden; je zit er op met je knieen onder je oksels. Ze zijn aangepast om er staand op te fietsen, niet zittend.
   Gr. Erwin

 1. Hoi Erwin,

  Dat is inderdaad niet fijn om met je knieen onder je oksels te fietsen. Dan kan je wat dat betreft beter een mountainbike nemen;) kan je dan niet zoveel mee als met een bmx maar je zit wel chill. Je hebt zoveel verschillende mountainbikes tegenwoordig….

 2. Welke kinderstoeltjes passen op deze fiets? Ik heb de Yepp maxi al uitgeprobeerd, maar past niet vanwege de bevestigingsbeugel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *