N.V. Rijwielfabriek M. Pon Amersfoort

Mijn vader (Rinus van Putten) heeft bij Pon gewerkt vanaf 1930 tot 1979. Wij kwamen zondags de verwarming op de Nijverheidsweg aanzetten. Ik kan het paard “de Ponnette” in de hal goed herinneren en in mei seringen plukken. Dan was mijn moeder jarig. Ik heb nog een foto toen de fabriek op de Arnhemseweg (rond 1950)

Tineke

(zie ook N.V. Rijwielfabriek M. Pon Amersfoort)

3 gedachten over “N.V. Rijwielfabriek M. Pon Amersfoort”

 1. Goedemiddag,mijn naam is Luis Danese en ik woon in Buenos Aires, Argentina. Ik heb een oude man seie 470.651Pon frame 28 x 13/4″, pedaalbox open, met de horizontal tale buis naar beneden gebogen naar de stoel. productiejaar?
  Heelerg bedankt

 2. Hallo Luis, over het dateren van framenummers van Pon is niets bekend voor zover ik weet. Je kunt je vraag ook stellen op het forum van vereniging ‘de oude fiets’, https://www.oudefiets.nl/phpbb3/. Het forum is open en je kan er ook foto’s plaatsen.

  Hoe komt een Pon fiets nou in Buenos Aires terecht?

  1. Hallo Rob,en bedankt voor je antwoord¡¡ ik zal de aangegeven pagina bekijken. Ik weet niet hoe een Pon in Buenos Aires.
   Is gekohen ik heb het op een schroothhoop gekreggen¡¡¡

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *