Transportfiets uit de Tweede Wereldoorlog

Hallo,
Ik heb een transportfiets gekocht, mij is verteld dat de fiets uit de WO II komt. Ook vindt ik hem heel erg lijken op een eroba transportfiets. Het framenummer (onder het zadel tussen de 2 stangen) is 512222 kan iemand mij vertellen hoe oud deze fiets is en van welk merk?

Teun van der Werf

2 gedachten aan “Transportfiets uit de Tweede Wereldoorlog”

  1. It’s hard to tell from the photos; the rear hub is Sachs Torpedo Dreigang model H3111, which was manufactured between 1970s and 1990s (it’s certainly an upgrade from single-speed to 3 gears). The Lepper Primus saddle is still in production (they’ve been making them since pre-WWII times), and it’s easy to replace, so there’s a small chance it’s original .
    The Gazelle nut on a seat cluster is certainly not original, but the “7” seatpost probably is. They don’t make them that way anymore.

  2. Het is inderdaad niet te zeggen wat voor merk het is met deze foto’s maar er is wel flink aan gesleuteld.
    Het zadel is zeker weten vervangen want zadels die uit die tijd kwamen hadden allemaal een dubbele zadelstrop. Dit is een veel nieuwer zadel dan de fiets.
    De achternaaf is ook vervangen maar dat was al duidelijk.
    Verder is er van het framenummer niet zoveel te maken zonder de rest van de fiets goed te bekijken. Het kan heel gemakkelijk een fiets zijn die is gebouwd door een fietsenmaker die daar dan weer zijn eigen merk aan heeft gegeven met een transfer wat al lang verdwenen is. Dan is het niet meer te achterhalen wie of wat de fiets gebouwd heeft.
    Het is natuurlijk leuk om dat te weten maar als ie lekker fietst dan is het ook weer wat minder belangrijk :-o)

    Groetjes van mij,
    Charles Waagenaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *