12 gedachten aan “Boomstudie”

  1. De schets is erg geslaagd, je zou er nog aan door kunnen werken terwijl hij al “af” is. Een frisse impressie van een charmant moment!

    Proficiat,
    Wim

    1. Dank je, Wim. Een snelle schets is het al niet meer omdat ik in het atelier de fiets nog iets veder heb uitgewerkt. De rest mag van mij zo blijven. Dat heeft zo z’n charmes, vind ik. Zo blijft een stukje zuivere waarneming en snel werken in tact.

    1. Twee uur rampestampen op locatie in een koude wind, langs het water, en nog een uurtje verkleumd zitten pielen in het atelier om weer warm te worden. Het is ook maar een klein doekje (60 x 40 cm).

    1. Nee, Marcel. Hij kon mijn fiets net niet zien. Hij heeft mij wel in zijn werk gezet (dat kun je zien in het filmpje). Heel schetsmatig. Dat wilde hij de dag daarop verder afschilderen maar toen had ik even wat anders aan mijn kop en dus heeft hij ervoor gekozen om mij weer uit zijn werk weg te schilderen en te schilderen wat hij op dat moment zag. Een lege oever. We hebben al bedacht dat als een restaurateur, zo’n 500 jaar na nu, zijn schilderij onder een röntgen apparaat legt er ineens een mysterieuze schilder onder verf te zien is. Groot raadsel. Maar dat voor later. Nu heb ik een mooi plaatje van mijn trouwe fiets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *