8 gedachten aan “Gazelle uit 1902?”

 1. Hoi Ad,

  Da’s een fiets waar flink wat onderdelen aan toegevoegd zijn.
  Beide bagagerekken, de kettingkast, het zadel, de pedalen, de jasbeschermers, de handvatten, de lamphaak, en de lamp zelf.
  De zadelpen staat met het haakse stuk de verkeerde kant op.
  De kettingkast is weliswaar niet origineel maar die lakdoeken dingen zijn wel zeer vriendelijk voor ketting en tandwielen. Het is een feit dat de open stalen kettingschermen van Roelewiel die er eigenlijk ophoren niet echt bescherming bieden. Die bescherming is meer voor de broek van de berijder van de fiets. Het is al een paar keer gezien door mij en andere dat een dergelijke kettingkast er voor zorgt dat tandwielen en kettingen een stuk duurzamer worden.

  De fiets is volgens het framenummer van 1954 of 1955 en het nummer 1902 in het balhoofd heeft niets te maken de leeftijd van de fiets. Het is eerder een identificatie die er door een bedrijf in is geslagen omdat ze er meerdere hadden. Verzin maar wat, kan van alles zijn.

  De basis, frame, voorvork, wielen, spatborden en het crankstel is goed en als ie lekker fietst is het een prachtige fiets die nog veel mooier kan worden.

  Groetjes van mij,
  Charles Waagenaar

 2. hoi charles heb jou reactie gelezen ben er wel blij mee ben ik er in ieder geval n stuk wijzer van geworden ik heb deze fiets al 27 jaar ik heb m toen geruild tegen n andere fietsik heb alleen dit jaar een andere achterband erop laten leggen en hij doet t nog steeds goed naar tevreden heid ik woon in duitsland en heb gisteren een transportfiets gezien op internet met een klein voorwiel voor en een groot wiel achter een raar gezicht ik zal een kijken of ik die foto er op kan zetten in ieder geval bedankt voor de informatie met vrgr ad

  1. zie je wel Ad ; je reageerde een beetje pikkerig op m,n reactie over de lamp van 1899 icm het bouwjaar van de fiets[begin jaren 50 ]; maar ik had dus achteraf gelijk , het oogt wel leuk maar is niet orgineel . mvr grt

   1. oke richard je had gelijk excusus daarvoor maar die lamp blijft toch wel vet en die site victoria zal ik ook eens kijken bedankt daarvoor

  2. Hoi Ad,

   Graag gedaan.
   Ik kan op de foto niet zo goed zien hoe het bovenste lagerdeel van het balhoofd er uitziet maar het onderste is ook veranderd. De lagerschalen van Gazelle zijn enigszins hoekig.
   Dit werkt natuurlijk ook prima.

   De fietsen met een klein wiel voor en een groot achter zijn vaak Engelse transportfietsen. Ook leuk maar ik houd het bij Nederlandsch Fabrikaat.

   Groetjes van mij,
   Charles Waagenaar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.