Vraag over zadelpen

Goedenmorgen,

Ik heb een probleem, ik heb een oude Gazelle transport fiets, maar de buis van het zadel gaat niet helemaal in het frame (misschien maar 15cm ofzo). De buis waar het zadel in gaat lijkt niet te verdunnen, maar ook niet krom en geen bramen.

Had Gazelle speciale zadelpennen voor haar transport fietsen? Of kan ik dit probleem oplossen?
Kunnen jullie mij verder helpen?

Met vriendelijke groet/Kind regards,

Alexander C.M. den Engelsman

6 gedachten aan “Vraag over zadelpen”

  1. Vreemd, dan moet er wat in het frame zitten lijkt mij,
    de haakse zadel buis moet 25mm zijn, trouwens de zadel buis is hoeft toch geen 15cm in het frame te zakken want dan licht de zadel toch op de dubbele stang?
    Groet Ad

  2. Best kans dat er een vervorming zit bij de lug van de onderste horizontale buis. Een kleine vervorming is al voldoende, het luistert op de 10e millimeter. Is de zadelpen wel van de goede maat ( op de 10e millimeter ! ) of is deze zelf niet vervormd ? Als de zadelpen zelf door het strak aandraaien van de klembout bijvoorbeeld op een punt ovaal is geworden krijg je hem er ook niet meer in. Zadelpennen willen ook wel eens verbuigen, als er een lichte buiging in zit krijg je hem er ook niet in. Hou een liniaal langs de zadelpen aan alle kanten en kijk of deze nog recht is en controleer met een schuifmaat of deze nog overal rond is. Een afwijking van 1/10e millimeter kan voldoende zijn.
    Gr. Erwin

  3. Bedankt voor de kundige reacties. Inmiddels heeft de fietsenmaker de buis schoongemaakt en is er een pen van 25mm ingezet en hij zit weer prima! Bedankt allen voor de input!

  4. Nagekomen oproep:

    Dag,

    Ik heb een Germaan transportfiets uit de jaren 30. En ik wil hem zo origineel weer herstellen.
    Wie heeft er nog onderdelen van een germaan transport fiets?
    Ik zoek een stuur en crankstel en een achter spatbord.
    Wie heeft er nog wat liggen?


    Met vriendelijke groet/Kind regards,
    Alexander C.M. den Engelsman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *