Herhaling: De historische kring in de Gloriosa

Omdat jullie de laatste tijd klagen over al dat nieuwe spul hier een herhaling van een bericht met prachtige oude foto’s van nog oudere rijwielen.

Goede feestdagen!


Een bloemlezing uit de prachtige fotocollectie van de historische kring “in de Gloriosa”, over de dorpen Ankeveen, ‘s-Graveland en Kortenhoef.

Willem van Dijk

Willem van Dijk uit Kortenhoef

Freek Voorn

Freek Voorn

Piet Taling

Piet Taling uit Ankeveen, handelaar in kolen en olie (Hollandsend 99)

Gerard Veenman

Gerard Veenman

H. Jagersma

De vischhandel van H. Jagersma, ’s Graveland 385

J. Roukens

Evert Roukens, kruidenier

Jan van Doorn

Jan van Doorn, bakkersjongen

Ad van Groen

Ad van Groen

Ad van Groen, bakker

Wim Masselink

Wim Masselink, eveneens bakker

Evert Roukens

Kruidenier J. Roukens

Loodijk

De heer en mevrouw Hermes van de kruidenier aan de Loodijk – later J. v. Gelderen

Linck

Melkboer Linck

Met dank aan de historische kring In de Gloriosa voor het publiceren van deze foto’s. Meer bakfietsen? Zie de site waar je uren kunt doorbrengen!

8 gedachten aan “Herhaling: De historische kring in de Gloriosa”

  1. Hoi Bas,
    Mij hoor je niet klagen hoor. Ik vind zo’n Azor wel leuk zo rond de kerst. Het is net een kerstboom, zoveel hangt er aan. Nog wat meer “passieve verlichting”, bling bling er aan en het kan niet meer stuk.
    Eigenlijk is dat niet waar want het kan allemaal wél kapot maar dan heb je weer een goede reden om je fiets te gebruiken omdat je naar de winkel moet. Heel nuttig zo’n fiets en dan levert ie meteen zijn geld weer op.
    Of zit ik nu weer verstrooid te doen. Nou ja, hoe dan ook, je moet dat een beetje positief bekijken.
    Je kunt bijvoorbeeld bedenken dat je al een fiets hebt zodat je al dat geld voor een nieuwe fiets kunt gebruiken om kerstcadeautjes te kopen.
    Ik bedoel, als je het dan toch kwijt wilt? Geld moet rollen en het schijnt dat mensen er positief op reageren als ze cadeautjes krijgen, dat houdt de economie aan de gang (?) en ze denken dat je van ze houdt zodat je ze weer een jaar voor de gek kunt houden. En het is reuze handig dat zo’n fiets niet langer dan een jaar meegaat want anders moet je tegen de tijd dat het weer kerstmis wordt opnieuw bedenken wat je nou weer allemaal voor spul moet kopen waar niemand op zit te wachten.
    Gewoon weer een fiets!
    Dat Occupy gebeuren is trouwens maar niks. Goed beschouwd moet ik mijn eigen oude fiets die maar niet kapot wil maar gauw wegflikkeren. Niet weggeven anders gaat er weer iemand anders mee fietsen en die ontneem ik dan de kans om een nieuwe te kopen. De ervaring om iets te delen, want je koopt hem alleen maar om weg te geven natuurlijk, wil ik niemand ontnemen maar dan moeten ze er wel voor betalen.
    Voor dat delen, niet voor de fiets.
    Als ik dan genoeg geld heb koop ik een groot huis met een grote tuin die ik dan helemaal vol zet met lantarenpalen waar ik allemaal fietsen in hang.
    Als het dan kerstmis is doe ik al die lantarenpalen aan waardoor de passieve verlichting goed tot zijn recht komt en dan nodig ik iedereen uit om met zijn oude fiets naar mij toe te komen om kerstmis met mij te delen. Als ze dan betaald hebben krijgen ze van mij een bikfinder in hun hand geduwd waar ze hun nieuwe cadeautje mee mogen gaan zoeken.
    Is dat niet leuk!?!?
    Het zal vast druk worden. Nou en of! En wat een mooie kerstgedachte!
    Groetjes van mij,
    Charles Waagenaar

      1. Hoi Sjoerd,
        Altijd wel geweten dat ik niet de enige ben die er zo over denkt. Collectief onderbewustzijn? Buitenzintuigelijke waarneming? Wie zal het zeggen maar volgens mij is het zoeken naar een speld in een hooiberg en ik heb hem blijkbaar gevonden.
        Jij had hem al.
        Groetjes van mij,
        Charles Waagenaar

  2. Je kan ook je zelf in stijl met je Transport/Bakfiets fotograveren en op de zwart/witte plaat vastleggen voor een nieuwe reeks ouderwetse foto,s { Transport fietsers Toen en Nu } .

    1. Moet wel zeggen het zijn hele mooie foto,s en ik kijk er vaak na !
      Het is wel goed ze te herhalen ,mischien ook wel de verschillende mooie films zoals de Transport fiets race en die van die boer die ging melken in het veld en daarvoor de melkbussen op z,n Transportfiets vervoerd .

      Groetjes Marcel .

      1. Ik ben nog op zoek geweest naar meer foto’s op de site van Transportfietsen en een paar bakfietsen. Gevonden ook en als het goed is worden ze naar me toe gemaild. Nog even wachten en dan gaan ze naar Bas. Kan ie de verzameling aanvullen.
        Groetjes van mij,
        Charles Waagenaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *