Benadering bouwjaar

Hallo Bas,

Mijn transportfiets is nu geheel rijklaar, en nu ben ik natuurlijk benieuwd of te achterhalen welk merk en hoe oud de fiets is. Van de fiets is veel vervangen in de loop der tijd, dus naven etc. helpen mij niet. Wel heb ik het serienummer vrijgemaakt, die is 591. Een bevestiging of hij van voor of na de oorlog is dat zou al fijn zijn. Meer foto’s zijn de vinden in mijn blog: http://oudetransportfiets.blogspot.nl

Met vriendelijke groet,

Jeroen Zuiderwijk

3 gedachten over “Benadering bouwjaar”

 1. Hoi Jeroen,

  Er staat bij mij een fiets met een zelfde stuur en bagagerek waar ik ook niet van weet wat het merk of bouwjaar is én er staat er op dit moment een ‘gereserveerd’ op marktplaats.
  http://www.marktplaats.nl/a/fietsen-en-brommers/fietsen-oldtimers/m656516198-transportfiets-e-a-k-kestein.html?c=be2da871b0d84f75c3056cc6db858f31&previousPage=lr

  Die van mij is in’t ieder geval van voor de oorlog omdat er allerlei vernikkelde onderdelen aanzitten.
  Ook het balhoofd is hetzelfde maar dat zegt niet zoveel omdat daar heel veel van gebruikt zijn bij allerlei verschillende merken. Ook na 1945.

  Ik denk niet dat je kunt zeggend dat alleen Kestein dergelijke bagagerekken heeft gebruikt maar je weet maar nooit.
  Het korte framenummer suggereert ets over de productie aantallen van het, onbekende, merk. Dat zal wel een kleintje zijn geweest en dat was Kestein weer niet.

  Quote{Van al het werk is praktisch niets te zien. En zo wilde ik het ook:) Gewoon groot onderhoud om hem weer helemaal goed te krijgen en niets van het karakter van de fiets verliezen.} Quote

  Leuk dat je dat zo gedaan hebt. :-o)

  Nou ja, het blijft weer een lastige zaak om informatie te achterhalen.
  Misschien dat er iemand anders nog iets kan zeggen over het korte framenummer.

  1.
  Er is een kenmerk typisch voor de jaren dertig. De voorvorkkroon heeft een verhoging voor het ‘zadel’ van het balhoofd en ‘buigt’ een beetje naar de voorvorkpoten toe. De latere waren recht van onderen en van boven.
  2.
  Het rek is van een profiel wat na 1945 niet meer gebruikt werd.

  Groetjes van mij,
  Charles Waagenaar

  1. Dank je, dat helpt al een stuk! Het blijkt in ieder geval een vrij zeldzaam draagrek. Hij staat in geen van de catalogussen hier op de site. Maar waarschijnlijk jaren dertig is fijn te horen. Ik hoopte al dat het een oud exemplaar zou zijn. En Kestein, dat zou het potentieel mijn tweede kunnen zijn naast een van mij bakfietsen (al is dat ook geen zekere identificatie).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *