Vraag

Hallo,

Ik ben kort geleden geïnteresseerd geraakt in de transportfiets. Nu ik er een wil kopen kom ik op marktplaats terecht en zie verschillende fietsen en prijzen.
Graag wil ik weten wat de gemiddelde prijs van zo’n mooie fiets is en of er ook winkels of andere websites zijn waar ik er een kan kopen. En waar moet ik allemaal op letten als ik er een ga kopen? Want ik wil graag zo min mogelijk sleutelen.

Graag hoor ik van u.
Met vriendelijke groeten,
Gunar Boon

3 gedachten aan “Vraag”

  1. Het is leuk om een fiets te kopen. Er is veel aanbod, dus neem hiervoor alle tijd. Daarbij, anders dan bij de fietsenzaak maak je op een fiets van Marktplaats niet makkelijk een proefrit.

    Enige kennis is handig. Vraag een fietsenkenner, bijvoorbeeld hier op het forum, om de fiets van je keuze te beoordelen.
    Dan nog kan de fiets verborgen gebreken hebben, of je moet een fiets kopen die een liefdevolle restauratie heeft ondergaan. Zo’n als nieuw gerestaureerde fiets kost 400 tot 600 euro, maar vaak restaureert men voor eigen gebruik. Sommige restaurateurs vinden sleutelen echter leuker dan fietsen, dus gooien ze fietsen waar ze maanden aan gewerkt hebben in de verkoop…

    Een ongerestaureerde fiets kost, afhankelijk van de staat van onderhoud en de locatie van verkoper (Randstad vaak duurder) 150 tot 300 euro. Hoewel het leuk is om zelf te sleutelen, zijn veel gebreken ook door een handige fietsenmaker te herstellen.
    Onderdelen worden schaars. Koop een complete fiets, met soepel draaiende delen, maar niet te soepel, zonder veel roest.

    Wil je de fiets dateren kun je een fiets kopen waarvan het merk bekend is.

    Naast Marktplaats kun je bij http://www.nostalgie-oirschot.nl terecht. Dit bedrijf koopt fietsen van Marktplaats en verkoopt ze weer voor een hogere prijs, waarbij je het voordeel hebt dat je meerdere fietsen kunt proberen. De kruisframe die daar aangeboden wordt is mooi gerestaureerd. Zo’n model is bijzonder en daardoor een stuk duurder.

    Veel succes!

  2. leuk dat het gelukt is en dat je zelfs achter de leeftijd en merk bent gekomen, met hulp van het “Fietsorakel uit Utrecht”, Herbert Kuner van http://www.rijwiel.net!

    mijn tips bij het uitkiezen van een nieuwe fiets (voor de rest van je verzameling) en wellicht heb je hier al rekening mee gehouden:

    de meeste transportfietsen zijn oersterk dus hebben geen gebreken.
    wiebel aan de assen (trapas, stuuras) om te kijken of ze niet loszitten.

    het moet “liefde” op het eerste gezicht zijn.

    past de fiets bij de lengte van de piloot?

    heel belangrijk: probeer alle info over de fiets uit de verkoper te trekken.
    hoe kwam hij aan de fiets?
    sinds wanneer in bezit, vorige verkoper, reparaties, nieuwe onderdelen, anekdotes.
    schrijf dit alles op en post dit op deze website. xD
    zo’n oude fiets heeft veel meegemaakt en gaat langer mee dan een mensenleven – het is een geschiedenisboek waar je zelf onderdeel van wordt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *