Dienstfiets

Goede dag,

Ik ben pas 3 weken bezig met een oude transporter, welk merk weet niet. Hier volgen enkele nummers; framenr. 04931, in de torpedonaaf de letter “E” en in het crancstel vond ik op het tandwiel de code 44H63
Ik heb de fiets eerst volledig gedemonteerd, daarna heb ik ieder onderdeel verf en vetvrij gemaakt met een roterende staalborstel op een kleine haakse slijper. Vervolgens heb ik alles (behalve de meganische) onderdelen met menie en primer behandeld. Inmiddels ben ik begonnen met de derde en laatste laag zijdeglans (zwart) De fiets word in de slotfase voorzien van een roelewiel bagagedrager en kettingkast, de verlichting en dynamo van het bekende zwitserse merk Nordlicht. Voor de banden ben ik geslaagd bij Vredestein (28×1.75) De reflectie heb ik er gewoon afgetrokken!
Natuurlijk kun je met restaureren langer bezig zijn, maar deze fiets was al compleet, alleen de banden, de verf en de lagers moest(en) worden vervangen.

(p.s.) Als er nog mensen zijn die op zoek zijn naar een thompson trapas ik heb er een aantal, in de meest voorkomende maten.

Een hartelijke fietsgroet, L.Bakker

Framenummer dienstfiets

20 gedachten over “Dienstfiets”

 1. Tja, je moet maar er maar net naar op zoek zijn, dan heb je mazzel. Ik vond een doosje met vele soorten en maten trap-asjes op zolder van de oude fietsemakerij van m’n vader.

  Zo ben ik nu bijvoorbeeld al maanden op zoek naar een 26 inch achterwiel met trommelrem voor mijn bakfiets. Soms reis je door het hele land door voor een onderdeeltje, en soms vind je het zomaar…

  1. Hallo L. Bakker,

   De trapas van mijn transportfiets is versleten.Ik geloof dat de as die ik nodig heb wat afwijkt van de standaard maten. De diameter is 17mm de lengte ongeveer 160mm.
   Heeft u misschien zo’n as liggen?

   Met vriendelijke groet,
   Johan

  2. Geachte heer L. Bakker,
   Het is al wat jaren geleden dat U uw bericht schreef. Maar nu zoek ik een Thompson trapas spie 45mm voor een Gazelle. Kunt U mij helpen?
   Met vriendelijke groet,
   Gerben J

 2. ik weet dat het niet om deze advertentie gaat maar ik heb nog een simplex transportfiets te koop de fiets is in onderdelen wat is deze fiets waard en wie wil hem graag kopen

  gr

 3. Dat heb ik inderdaad gezien, maar een achterwiel zoals ik bedoel voor een bakfiets, ziet er toch heel anders uit. Desalniettemin toch bedankt voor uw blijk van medeleven!

 4. Is er ook iemand die een vergelijkbaar frame en/of framenummer heeft?
  Ik weet nog steeds niet om welk merk fiets het gaat.

  groeten bakkertje

  1. Beste Bakker,

   Ik ben opzoek naar een trapas van 45mm doorsnee met spie.

   Heeft u die toevallig liggen? Zoek mij een ongeluk, maar kan niets vinden. Tips zijn ook welkom!

   Het is voor een Riverton uit 1953.

   Alvast bedankt!

   Groeten, Hannah

 5. Nog steeds te koop?? Jammer alleen dat je na telefonisch kontakt niets meer liet horen dus of je ze nou echt wel kwijt wil……..

 6. Beste L. Bakker,
  Ik ben ook een transporter aan het opknappen en heb een cranckstel nodig. In het artikel van u zegt u dat u er nog heeft en als dat nog steeds zo is dan wil ik er graag een kopen.
  Kunt u mij een mailjte sturen? Ook i.v.m. de maten en zo.
  Mailadres is:
  charles@tilburgers.nl

  Bij voorbaat dank,
  Charles Waagenaar

 7. Dag allemaal.

  Eind vorige maand heb ik ze alle 40 verkocht voor 145 euro. met verschillende diameters en maten. Er werd mij van alles gevraagd, maar niemand kwam of kocht er een.

  Voor de meeste mensen waren ze net even te kort. Ik loste dat zelf op door er even iets tussen te lassen, of door bijv. even de bijde cranks iets om te buigen. (gebeurde vroeger wel meer in tijden van schaarste)

  Helaas heb ik ze dus niet meer. Ik heb er nog 5 voor eigen gebruik.
  Nu niet meer mopperen Frans…

  gr. Bakkertje

 8. Hoi L. Bakker

  Ik las in een oude blog dat je trapassen te koop had van thompson.

  Ik ben op zoek naar een trapas van Thompson met de maten: lengte 140 mm diameter schroefdraad 18 mm en krenk diameter 16mm.
  mijn mailadres is j.vostersvdboomen@upcmail.nl

  Hebt u zoiets liggen.

  Groeten Jack Vosters

 9. Geachte heer Bakker,

  Ik vermoed dat ik een Thompon trapas heb, maar ik ben er niet zeker van. Ik heb een Gazelle Transportfiets. Ik ben op zoek naar een contramoer voor de crank. De crank is 20,5 mm. Heeft u toevallig een dergelijk borgmoer / contramoer liggen?

  Bij voorbaat dank voor uw reactie!

  Met vriendelijke groet,

  Ted van Zwieten

 10. Hallo meneer Bakker.

  Ik ben bezig mijn complete trapas met cups, cranks en pedalen aan het vervangen.
  Nu kan ik nergens hiervoor de juiste onderdelen vinden.
  Kun u mij misschien helpen hiermee?

  Ik zie ook dat ze niet meer beschikbaar zijn, maar misschien heeft u nog een tip.
  Het betreft een Thompson trapas van 145mm met 45mm cups..

  Alvast bedankt,

  Mijn emailadres is suddenfruit@hotmail.com

 11. Beste Bakker,

  Heeft u misschien een thompson trap as voor 40 mm cups met een lengte van 140mm? Ze zijn voor een oude Simplex Herenfiets .

  M.v.g Frank

 12. Iets wat erg in die buurt komt is nog gewoon nieuw te koop, bv

  https://www.internet-bikes.com/47760-m-wave-trapas-thompson-148-158-mm/?dfw_tracker=12092-47760&gclid=CO_UyYaB0tICFfUV0wod2mwIEw

  8mm langer dan gewenst, maar wat is nou 4mm aan iedere kant? Beter te lang dan te kort in ieder geval 😉

  En dan zijn er ook nog moderne versies met vaste lagers en ingeperste cups verkrijgbaar die ook zouden moeten passen, bv

  https://www.internet-bikes.com/86819-sunrace-trapas-bbt08-spie-136-40-mm/

  Die is dan weer ietsje korter, even kijken wat het beste past dus. Succes!

  Groetjes, Rob Houkes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *