Joka/Magneet stafiets van Jeroen: nieuwe voordrager stangen

Het was mij opgevallen dat het stuur bij mijn Magneet stafiets wel erg laag zit in verhouding tot andere exemplaren. Ik heb de lengte met de vertikale stangen van de voordrager vergeleken met die van Ronald. Bij mij zijn ze 41cm lang, bij 2 van Ronald’s exemplaren zijn ze 48,5cm. Ook op de oorspronkelijke afbeelding zijn ze duidelijk langer dan bij mij:

Dus heb ik nieuwe exemplaren gemaakt, zodat ook bij mij het stuur hoger kan. Ik heb daarbij 25x5mm staf gebruikt van de Gamma. Dat is dunner dan het origineel (25x6mm), maar dat is waar ik makkelijk aan kan komen. De gaten op de juiste lokaties aangebracht, en alvast in de zwarte primer gezet:

Best wel een verschil:

De gaten in het midden heb ik niet aangebracht. Die zie ik niet op alle exemplaren terug en ook niet op de foto uit de folder.

7 gedachten aan “Joka/Magneet stafiets van Jeroen: nieuwe voordrager stangen”

  1. die agten zullen wel voor een dwars balkje zijn geweest
    dat is dan voor extra sterkte voor een mand of iets anders

        1. Nee, klopt. Al is een passende combinatie trapas & crankstel bij elkaar vinden altijd lastig. En er hangen er ook een aantal bij waar wat aan mankeert (versleten tanden, krom kettingwiel, ongebruikelijke maat, uitgelubberd asgat etc.). Maar inmiddels heb ik genoeg om in het algemeen wat passends en werkend bij elkaar te vinden. Maar vooral heb ik een voorraad opgebouwd omdat zag hoe in enkele jaren de beschikbaarheid van overgebleven losse exemplaren zeer snel minder werd. Dus ik vind het een fijne gedachte dat ik nog wat heb als de voorraad helemaal opgedroogd is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *