7 gedachten aan “Nederlandse melkfiets in het Shimano Bicycle Museum, Japan”

  1. Geweldig ; in Nederland nog nooit eerder gezien een ,, mohawk ,, melkfiets met zeer bijzondere stuurconstructieen in topstaat zelfs !

  2. In zo’n perfecte conditie vraag ik me af of deze fiets in originele staat is maar daar heb ik te weinig kennis van. Maar ik probeer me voor te stellen hoe een kleine Japanner destijds met dit gevaarte heeft rond gefietst, die man moet toch geen gebrek aan aandacht hebben gehad…..

  3. Waarschijnlijk komt die nog uit het museum van Batavus , 80er jaren is het meeste spul aan Shimano over gedaan , de verzameling was eigendom van Andries Gaastra oud directeur van Batavus, Gaastra heeft het aan Batavus over willen doen maar bij Batavus vond de toenmalig directie een museum niet zo belangrijk, in ieder geval niet belangrijk genoeg om er het geld wat er mee gemoeid ging neer te tellen.
    Bijna het hele museum is nu in Japan waar men er dan toch wel de waardeering er voor op kon brengen en de knip niet zo angstvallig dich hield.
    Gemiste kans voor Batavus destijds , of eigenjijk meer een gevalletje had ik me maar voor mijn kop geslagen , destemeer omdat Batavus later toch weer iets van een soort museumpje heeft opgezet maar wat weg is is weg .

  4. Overtuigende uitleg Pieter, gewoon een zakelijke transactie dus. Wel jammer dat deze bijzondere fiets verloren is voor Nederland, ik had hem liever in bijv. Velorama gezien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *