Junker/W.K.C. van Chiel uit 1924 deel 4: opbouw

Ik heb nog nooit op een doortrapper gereden. Ik heb er wel nog een staan met ingesoldeerde achterpadden als schuurvondst maar die blijft zo. Dit wordt dus de eerste doortrapper transportfiets waar ik op ga rijden. Aangezien het voortandwiel maar liefst 48 tanden telt zet ik er een 24 tands achtertandwiel op om nog een beetje op tijd te kunnen stoppen. De ketting moet nu zo lang worden dat ik de nieuwe ketting zelfs een schakel moet verlengen!

De fiets zit inmiddels weer in elkaar met het bijgekregen rek en zie hier het resultaat:

Chiel

Vervolg op:
– Mogelijk vroeg jaren ’20 Juncker/WKC op marktplaats?
Junker/W.K.C. van Chiel uit 1924
Junker/W.K.C. van Chiel uit 1924 deel 2: merkjes
Junker/W.K.C. van Chiel uit 1924 deel 3: afwijkende maten van het balhoofd en de trapascups

6 gedachten aan “Junker/W.K.C. van Chiel uit 1924 deel 4: opbouw”

  1. En nog zo origineel
   Ik stond er versteld van dat mijn gazelle nog zo origineel is maar deze is bijna net zo origineel
   Maar mooi netjes rijdend gekregen zier er weer top uit???

 1. …den. Ik heb er wel nog een staan met ingesoldeerde achterpadden als schuurvondst maar die blijft zo. Di… is die hier bekend ?
  ben benieuwd welk rijwiel dit is
  of is dit een tour fiets

 2. Abram, zoek op de facebooksite van de oude fiets naar Ton Egel, hij post op 27 september 2021 twee transportfietsen wv de ene met ingesoldeerde padden. Die heb ik later via mp over kunnen nemen. Ik heb er zelf nog geen foto’s van gemaakt. Hij staat helemaal achteraan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *