Eén gedachte over “Oude transportfiets (niet Nederlands)”

  1. Beste Nico,

    Het is in ieder geval geen Nederlands model, en dat maakt het een stuk moeilijker omdat we daar niet zoveel kennis van hebben. Het zou een Brits model kunnen zijn. Daar weten ze meer over op deze facebook groep mocht je ook op facebook zitten:
    https://www.facebook.com/groups/1382436922079483

    Ander is het enige waar ik op af kan gaan dat er delen verchroomd lijken te zijn. Verchromen van fietsonderdelen kwam rond 1930 in gebruik, en in eerste instantie alleen voor de luxere fietsen. Blanke delen werden daarvoor nog vernikkeld, en bij transportfietsen (in Nederland in ieder geval) bleef dat in het algemeen zo tot na de oorlog. Daarmee zou ik jaren ’50 verwachten als leeftijd voor deze fiets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *