Lely bakkerscarrier

Geachte redactie,

Voor een tijdje terug ben ik in het bezit gekomen van een bakfiets.
Fabrikaat Lely Den Haag  en het betreft een zgn. bakkerscarrier.
De bakfiets is uitgerust met een JLO motor FM48E.

Na enig speurwerk op het internet, komen er toch een paar vragen bij mij op.
In de oude brochures die ik op het internet kan vinden, zie ik géén enkel model van mijn bakkerscarrier, uitgerust met een JLO FM48E  motor. De extra framebuizen over het achterspatbord duiden op een carrier uit de jaren ’60 , terwijl het JLO motortje volgens mij niet langer ná 1960 gebruikt werd.

Ook ben ik nieuwsgierig naar de biezen op de spatborden. Zijn deze in de kleur goud? Zijn het enkele of dubbele biezen? Hoe breed zijn de biezen?
Zitten er ook biezen op het kettingscherm links en rechts?

Ik heb hem nu bijna helemaal gedemonteerd en zie dat de steekassen vervangen dienen te worden (lagerschalen en de schroefdraad naar de bliksem).

Kunt u mij helpen aan de antwoorden op mijn vragen?

Met vriendelijke groeten,

Charles Beijen

Bornerbroek

Eén gedachte over “Lely bakkerscarrier”

  1. Als zo’n fabrikant nog een voorraadje van die motorblokjes heeft liggen worden die echt nog wel gebruikt, ook al staat hij niet meer in de folder.
    Grote kans dat deze dan op verzoek nog leverbaar waren (en waarschijnlijk goedkoper als het nieuwere model). Wat betreft de spatbordstangen achter, bakfietsen zijn gebruiksvoorwerpen en de eigenaren gaven echts niks om originaliteit/bij bouwjaar horend. Als het spatbord vervangen moest worden werd er gewoon een nieuwer model opgezet, zolang het maar functioneel is.
    Zijn er resten van de biezen zichtbaar op de spatborden ? Zo niet, grote kans dat deze er nooit op hebben gezeten. Bakfietsen en transportfietsen werden meestal niet gebiesd, een enkele uitzondering daargelaten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *