Mogelijk vroeg jaren ’20 transportfiets op Marktplaats

Abram wees me op deze, zie advertentie (inclusief traktor en aanhanger): https://www.marktplaats.nl/v/zakelijke-goederen/agrarisch-tractoren/m1904115879-tractoren De voordrager is een nog primitiever model dan die van mijn transportfiets uit 1924, met nog de verbinding aan de vertikale stuurbuis en de latten horizontaal in plaats van vertikaal:

Het is hetzelfde model voordrager als op de mohawk modellen van Burgers begin jaren ’20, zie dit voorbeeld uit 1921:

De fiets zal geen Burgers zijn, omdat het geen mohawk is. Maar deze voordrager zal op wel meer merken zijn toegepast. Veeno toont een vergelijkbare voordrager in de folder uit 1927, maar deze is al met verbinding naar de horizontale stuurbuis, en dus moderner:

5 gedachten aan “Mogelijk vroeg jaren ’20 transportfiets op Marktplaats”

  1. Het transportrek is toch net weer ff anders dan die in de twee folders. Bij de Burgers lijkt het rek alleen aan de vorkkroon vast te zitten, ik zie geen opstaand deel. Bij de Veeno lopen zo te zien twee rechte stangen omhoog die aan het stuur vast zitten.

    Er zit inderdaad een bandremhandel op, of die ergens heen gaat is helaas niet te zien. Verder zie ik twee 26″ wielen die zeker niet origineel zijn. Het blijft sowieso de vraag wat wel en wat niet origineel is adhv zo’n foto… is er al iemand bezig deze fiets los te peuteren van de rest van de aanbieding?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *