12 gedachten aan “Juncker XL van Charles deel 3”

 1. De fiets is nu zoals ik hem hebben wil.
  Nu staat niet alleen het zadel maar nu ook het stuur in de juiste stand.
  Het is voor iemand van mijn lengte nu echt een fijne fiets.
  De volgende is ook al in de maak. Dat is de Estafette uit Gouda.
  Die kwam weliswaar als een fiets uit het papier maar eigenlijk was het een slordig aan elkaar gehangen verzameling onderdelen met een framehoogte van 59cm. Dat worden er 70.
  Die komt hier t.z.t. uiteraard ook nog wel voorbij.
  Voorlopig hierboven de foto’s van de Juncker zoals die er nu bij staat.

  1. Ga de estafette ook verhogen?
   Day is zonde moet je niet doen
   Zoon mooie orriginelle nieuwe fiets moet je niet op die manier slopen
   Ik zou dat eeuwig zonde vinden krijg je nooit terug zoals die was

   1. Nou, dat is geen zonde hoor. Wel een verbetering. 🙂
    Het is al helemaal niet de bedoeling dat de fiets weer teruggebracht wordt in de staat zoals die was toen ik de fiets uit het papier haalde. Dan kan de fiets zo weer de vitrine in omdat die dan nergens anders goed voor is.
    Het was een slordig bij elkaar gebrachte verzameling onderdelen die samen voor een fiets door moesten gaan
    De velgen waren te smal, de spaken stonden los, de nippels van ZAMAK vielen als stof uit elkaar, de voorvorkkroon was van een andere fabrikant dan de rest van de lugs van Giesserei Wilhelm Holthaus, de kettinglijn van het voorste tandwiel klopte niet, het bagagerek wat er bij zat was zo verschrikkelijk lomp in elkaar gelast dat het de fiets alleen maar zou beschadigen als je het monteerde, de spotbordsteuntjes waren niet van de goede lengte en als kers op de taart zaten er verkeerde kogels in de trapas. Dat waren 5/16″ en dat moeten 9/32″ zijn.
    Ik maak er nu weer een mooie en goede fiets van die de naam transportfiets waardig is en waar ik lekker op kan fietsen.
    En wat betreft de originaliteit, die wordt alleen maar groter! Er is er zo maar één van. 🙂

    1. Toch vind ik het zonde
     Maar goed tis jou fiets
     Maar ik vind het een stuk geschiedenis slopen er zijn genoeg andere fietsen waar je dit mee kan doen
     Waarom je deze pakt snap ik niet

       1. Charles zal wel niet op die kleine framemaat passen verwacht ik , ook ik vind het zonde om het juist met die n.o.s Estafette te doen.Ik verwacht ook niet dat het fraai gaat ogen zo,n 70 cm frame bij een transportfiets, de verhoudingen raken wat zoek vrees ik maar uiteraard ben ik wel benieuwd naar de foto,s van de werkzaamheden en het eindresultaat

       2. Nee, ik zou het ook zeker niet doen met de enige NOS transportfiets die bekend is. Een exemplaar waar weinig origineel aan is heb ik geen moeite mee, maar zulke unieke exemplaren moeten we zuinig op zijn. Een transportfiets van die leeftijd die zo goed behouden is kom je waarschijnlijk nooit meer tegen.

 2. Dit is weer een voorbeeld van een discussie over authenticiteit vs functionaliteit. Daar zullen we het nooit over eens worden, maar m.i. hoeft dat ook helemaal niet: het kan prima naast elkaar bestaan. Laten we niet uit het oog verfliezen dat het bij onze hobby in de eerste plaats gaat om het plezier dat we eraan beleven, en laat ieder dit op zijn manier doen en nalaten om elkaar vliegen af te vangen.
  Ik ben het met Richard eens dat de verhoudingen wat zoek raken met zo’n hoog frame, maar als Charles daar lol in heeft dan moet hij dat vooral doen!

 3. Ik lees hier dat jullie verwachten dat de verhoudingen zoek raken maar ik lees wat dat betreft niets over de Juncker hierboven.
  Is die fiets gesloopt zoals Appie dat noemt?
  Is de fiets uit verhouding?
  Is de fiets zijn authentieke uitstraling kwijt?
  Is de ziel er uit?
  Nee dus!
  De fiets is niet gesloopt.
  De fiets is niet uit verhouding.
  De fiets is zijn authentieke uitstraling niet kwijt.
  En mijn ziel zit er in. 🙂
  Wat betreft de ESTAFETTE begrijp ik dat er mensen zijn die het een beetje eng vinden wat ik er mee ga doen maar wees maar niet bang. Ik beloof dat het, net als de Juncker hierboven een hele mooie fiets gaat worden.

  1. Dat zeg ik noet de juncker Day ziet er echt top uit
   Ik snap ook helemaal dat je dit doet van mij mag je er zo nog wel 100 maken maar alsjeblieft niet de estafette
   Deze als de andere frankestein ziet er echt super uit nogmaals mijn komplimenten daarvoor

 4. Dag Charles,

  Die twee rek bevestegingen aan de rechterkant van jouw duimstok, ga je die ook nog gebruiken!?
  Anders zou ik die wel van jou over willen nemen.

  Hoor het graag. Groet, Han

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *