U-beugels voor bladveren bakfiets

Mijn bakfiets mist twee van de originele U-beugels om de bladveren vast te zetten.

Daar zaten tot nu toe twee sets gewone bouten met staalplaatje met gaten omheen. Het werkt, maar het is niet de mooiste oplossing.

De binnenbreedte is 33mm en de binnenlengte 80mm, schroefdraad M10. Laat dat precies nou gewoon nieuw te bestellen zijn in exact die maten: https://www.trailerandtools.nl/U-bout-33mm-x-80mm

Soms heb je gewoon geluk. Gelijk maar 4 besteld, zodat ik ze allemaal nieuw kan installeren 🙂

Update: ze zijn binnen, oud vs nieuw:

Jeroen

9 gedachten aan “U-beugels voor bladveren bakfiets”

  1. Ik zat er nog aan te denken om dat te doen.Binnen die prijs zou me nog wel lukken, mits ik een M10 snijplaat heb liggen in mijn tapset. Maar het kost me wel een hoop tijd, en dat is me veel kostbaarder 🙂

 1. Het grappige is dat het erop lijkt dat de bladveren en ook de vooras gedimensioneerd zijn naar deze standaard maat u-bouten. Het kan geen toeval zijn dat deze standaard 33mm breed zijn, en de bladveren en vooras toevallig ook.

 2. M.i. weer een voorbeeld van een kip/ei verhaal. Vroeger reden er natuurlijk veel meer bakfietsen rond en was het fabriceren van onderdelen rendabel genoeg. En die U-bouten worden kennelijk ook voor andere constructies toegepast.

  1. Direct uit magazijn leverbaar!

   1 – 2 werkdagen

   Dat klopt dus al niet
   Ook 0 reviews
   Wel appart dat ze het nog niet verstuurd hebben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *