Frankenstein XL van Charles, deel 3

De XL is gemonteerd. Ik wilde even weten of alles goed gericht en compleet is. Alle onderdelen lieten zich zonder problemen monteren. De fiets gaat weer uit elkaar zodat ik alles verder af kan werken. Het rek moet nog in de lak en een paar boutjes zijn te lang, maar verder is het een fijn fietsende fiets geworden.

De voorvork of de balhoofdhoek is redelijk stijl, waardoor het een wendbare fiets is geworden. En het oogt ondanks de hoogte ook nog wel aardig Christelijk. ?

Er zijn nog wat kleine zaken die voor verbetering vatbaar zijn. De dwarsbalk op de hoogte van het balhoofd zit tegen het balhoofd aan. Daar moet ik nog een half maantje weg veilen. En de rechter cup lijkt niet diep genoeg want de koon steekt er een beetje uit. Daar heb ik nog wel een andere cup voor. De ruimte tussen de banden en de spatborden is wat veel maar ook overal consequent hetzelfde. Het lijkt bij een fiets uit de jaren twintig te horen. De smalle velgen ook.

Voor:

En na:

Charles

Vervolg op:
Frankenstein XL van Charles, deel 1
Frankenstein XL van Charles, deel 2

7 gedachten aan “Frankenstein XL van Charles, deel 3”

  1. Wat een transformatie weer Charles!?? En wat een mooie nikkelen Union pedalen! Ik dacht dat die alleen er maar in het chrome waren..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *