Restauratie bakfiets Jeroen deel 5: frame uit elkaar

Vandaag het frame uitelkaar gehaald. Het begon niet best:

Een van de pedalen zat muurvast. Uiteindelijk maar het asje laten zitten, en het pedaal van het asje afgehaald. Het asje hoeft er niet persé vanaf.

Er blijf weinig over van zo’n bakfiets als je hem helemaal in delen uit elkaar haalt:

Gek genoeg krijg ik bijna de hele bakfiets nog in mijn kleine schuurtje, en kunnen alsnog de fietsen eruit. Ik kan alleen voorlopig even niet de vliering op in de schuur 🙂

Het eerste deel heb ik ook alvast kaal gemaakt. Aan het frame begonnen, maar toen was mijn roterende staalborstel op. Ik moest ook even verkassen, want mijn buurman die 10 meter verderop zat melde dat hij de erafspringende staaldraden tegen zich af voelde ketsen. Ik was me niet bewust dat die zo ver vlogen! Uiteraard had ik zelf bescherming aan. Het vervolg werk doe ik dus op een afgeschermd stukje.

Jeroen

Vervolg op:
Restauratie bakfiets Jeroen
Restauratie bakfiets Jeroen deel 2: weer aan de bak
Restauratie bakfiets Jeroen deel 3: zijpanelen weer in elkaar
Restauratie bakfiets Jeroen deel 4: schuren van de bodemplaat

Eén gedachte over “Restauratie bakfiets Jeroen deel 5: frame uit elkaar”

  1. hallo Jeroen,
    Dit was vroeger bij mij ook een terugkerende irritatie, met soms beschadigd gereedschap als gevolg. Nu doe ik bij het monteren van andere pedalen een beetje kogellager vet op de schroefdraad van de crank en het pedaal en krijg ik het pedaal ook na jaren zonder moeite los. Wel het vet verwijderen dat door het vastdraaien uit de schroefdraad is gekomen, je krijgt het maar moeilijk van je kleren.
    Succes met wat inmiddels een complete restauratie van je bakfiets is geworden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *