Restauratie bakfiets Jeroen deel 4: schuren van de bodemplaat

Vandaag veel aan het schuren geweest met de bandschuurmachine. Onder andere de slechte oude lagen op de voorklep en zijpanelen verwijderd, en de bodemplaat weer blank gemaakt. Die was flink donker geworden. Dat bleek alleen de olie laag bovenop het hout te zijn. Daaronder is het hout nog in prima conditie:

Dat is een mengsel van Danish oil en gekookte lijnolie. Vermoedelijk is het laatste wat zo verkleurd is. Ik had een keer dat mijn lijnolie ook niet goed meer was, en niet wilde drogen. Op andere delen is dat ook nog steeds een kauwgom achtige laag. Het koste een stapel schuurbanden om dat eraf te krijgen van de bodemplaat, omdat die steeds vol liepen. Ook nog even de opstaande plank op zijn plek gebracht. Die barste wel ietsje zoals verwacht, maar zo oogt het toch een stuk beter.

Jeroen

Vervolg op:
Restauratie bakfiets Jeroen
Restauratie bakfiets Jeroen deel 2: weer aan de bak
Restauratie bakfiets Jeroen deel 3: zijpanelen weer in elkaar

2 gedachten aan “Restauratie bakfiets Jeroen deel 4: schuren van de bodemplaat”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *