Restauratie bakfiets Jeroen deel 3: zijpanelen weer in elkaar

De zijpanelen van mijn bakfiets zitten weer in elkaar met de nieuwe planken oregon pine. Ik heb twee steunen moeten vervangen, die braken tijdens het uitelkaar slopen. Die heb ik gezaagd uit de goede stukken van de oude zijpanelen. Nu nog de oude delen schuren, en dan alles oliën, liefst meerdere lagen Danish oil. De nieuwe planken hebben al een coating gekookte lijnolie (om ze wat donkerder te maken).

Ik heb de steunen waar de koplampen aan bevestigd worden dit keer wat naar achteren geplaatst, zodat de koplampen niet uitsteken. Dat zijn de koplampen niet zo kwetsbaar in verband met botsinkjes. Is gelukkig nog niet gebeurd, maar zelfs een klein tikje zou genoeg zijn om die koplampen te verbrijzelen met het gewicht van de bakfiets erachter.

Jeroen

Vervolg op:
Restauratie bakfiets Jeroen
Restauratie bakfiets Jeroen deel 2: weer aan de bak

3 gedachten aan “Restauratie bakfiets Jeroen deel 3: zijpanelen weer in elkaar”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *