Gazelle uit 1926 op marktplaats – correctie 1947

Een zeer vroege Gazelle op marktplaats uit 1926 (framenummer 23xxxx). Edit: het framenummer blijkt met een 7 te beginnen, dus het frame zelf is niet uit 1926 maar 1947.

Helaas niet veel origineel meer aan. De voorvork is wel van Gazelle maar een later exemplaar. Kettingwiel is volledig versleten. Die is alleen nog bruikbaar te maken door er een andere tandkrans op over te zetten. Balhoofd lijkt ook beschadigd. Maar goed, wie een (flinke) uitdaging zoekt, een van de oudste transportfietsen zou willen bezitten…

13 gedachten aan “Gazelle uit 1926 op marktplaats – correctie 1947”

 1. Je hebt hem wel goed geplaatst in de lijst van jaren 30 en eerder want het frame nummer is 1000 hoger dan die van mij

    1. Er zit niet veel bruikbaars aan. Als hij nou echt uit 1926 zou zijn was het nog interessant geweest, maar aangezien het frame zelf toch later blijkt te zijn, loont het de moeite (en fietsonderdelen) niet om daar nog wat mee te doen.

     1. Ik heb het artikel ook nog even aangepast, en hem uit de lijst verwijderd. Ik moet de Germaan Vink Plus Hond er nog aan toevoegen, en je Junker zodra ik daar een artikel voor heb.

      1. Germaan heb je de juncker word vervolgd
       Ik zoek eerst een Trapas en een voornaam jaren 20 dan kan ik hem opbouwen en maak ik detail foto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *