De Grootte Transportfietstoer 2021: Zondag 20 juni om 10:30 uur

Er is inmiddels contact geweest met Bas om de verzamelplaats en het eindpunt te bepalen. We gaan deze keer fietsen van Hoorn naar Enkhuizen en terug. We hebben het er nog even over gehad om over de dijk naar Lelystad door te gaan, maar dat hebben we er maar weer verworpen?

Verzamelen in Hoorn op zondag 20 juni vanaf 10:30u in het park tegenover het station aan de Stationsweg. Er is een grote parkeerplaats aan de noordzijde van het station. Er is een trap met lift en uitzicht op de stoomtram om bij de verzamelplek te komen.

De route is 45km lang en gaat naar Enkhuizen toe langs de kust van het Markermeer en iets noordelijker weer terug. Met die afstand houden we tijd genoeg over om én in Hoorn én in Enkhuizen even naar de havens te gaan om die te bewonderen.

Onderweg zullen er beslist uitnodigende plekjes zijn om te pauzeren. En natuurlijk weer als vanouds een picknick waar we ons aan de meegebrachte spijzen kunnen laven. Breng van één iets te veel mee dan hebben we allemaal niet alleen een diverse maar ook een verrassende maaltijd. Het wordt weer een prachtige rit dus ik zou zeggen, komt allen!! ?

De Intercity van Amsterdam naar Hoorn komt aan om 10:56u dus als we om 11:15u gaan fietsen heeft iedereen ruim de tijd om in het Noorderplantsoen te komen.

Charles

28 gedachten aan “De Grootte Transportfietstoer 2021: Zondag 20 juni om 10:30 uur”

 1. Er is inderdaad een trap met lift om aan de andere kant van het station te komen maar dan moet je dwars door het station heen.
  Mocht je dat niet willen dan kun je in het park aan de andere kant te komen door ten westen om het station heen te fietsen. De Stationsweg begint links bij het ING filiaal.

  1. De andere tocht die dag is in Groningen aan de Duitse grens. Dus relatief gezien is het best dichtbij 🙂

   Voor mij een makkelijke, een uurtje in de trein zonder overstappen. Ideaal dus ik kan gewoon nog thuis ontbijten.

   1. ik ga liever naar dgtt maar heb me al opgegeven voor de westerwolde rit dus kan ik helaas niet komen
    wat ik nog niet helemaal begrijp is dat jullie het op de zelfde dag orrganiseren er zijn al weinig ritten en dan ook nog op de zelfde dag organiseren

    1. Weet niet, minder kans op veel te grote toeloop ivm corona? Er zijn al zo lang geen tochten meer geweest…. Maar inderdaad, een beetje jammer is het wel. Aan de andere kant vind ik het wel fijn dat ik nu niet een retour-reisje van in totaal een uur of 7 hoef te maken 🙂

 2. Hallo Charles,
  Hoera, eindelijk weer een toertocht. Ik ben er bij in Hoorn en kijk er erg naar uit!
  Hartelijke groet,
  Paul

 3. Leuk!
  Ik ga proberen eindelijk is mee te fietsen, op welke transportfiets is nog de vraag.
  Ook moet ik even uitzoeken of ik mijn auto plus aanhanger ergens daar in de buurt kan parkeren (mijn fietsendrager is helaas overleden) 🙂

 4. Eindelijk een rit met liefhebbers van de transportfietsen onder elkaar, dat wil ik niet missen, we komen met tweeën en kijken er naar uit!?

 5. Ik moet dit jaar helaas verstek laten gaan, ik heb nog te veel last van mijn schouders (calcificatie van de pezen). Met een transportfiets zeulen zit er even niet in.
  Iedereen veel plezier tijdens de rit en ik lees het wel wat ik gemist heb. 🙁
  Groetjes Erwin

 6. Voor de mensen die met de trein gaan; hou er rekening mee dat je geen fietsdagkaarten bij de automaten op de stations kan krijgen !
  Deze moet je van te voren online kopen of via de NS-app.
  De NS is op het moment ook nog steeds wat strenger met de hoeveelheid fietsen in de trein.
  Je hebt kans dat als je met zes transportfietsen in de trein wil, de conducteur een paar fietsen kan weigeren toe te laten.
  Groetjes Erwin

 7. Er is naast de verzamelplek, het Noorderplantsoen óók een grote parkeerplaats met genoeg vrije plaatsen én gratis parkeren op zondag. Dus als je wat dichterbij wilt parkeren dan is dat mogelijk. 🙂
  De weermeneer kwam net vertellen dat het laat in de avond pas weer gaat regenen.
  Tot zo!

 8. Ik ben heel benieuwd hoe de toch was ?
  Hier in het noorden nog wel een jarem 20 transport fiets weer tot het licht gekomen (komt binnen kort wel voorbij hier denk ik)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *