Mohawk in Giethoorn vervolg

Eerder had ik een artikel geplaatst over een bijzondere mohawk transportfiets in museum ’t Olde Maat Uus te Giethoorn. Theo de Kogel is op bezoek geweest, om te onderzoeken of het mogelijk een Burgers zou kunnen zijn. Helaas is er geen verdere identificatie mogelijk geweest. Er staat geen gebruikelijk framenummer op, alleen een 4 cijferig nummer primitief met puntjes ingeslagen. Wel heeft Theo nog wat meer foto’s doorgestuurd. Het blijft toch een heel bijzondere transportfiets, het enige tot dusver bekende exemplaar met dit type frame dat overgebleven is.

10 gedachten aan “Mohawk in Giethoorn vervolg”

    1. ook ik heb eerder eens een transportfiets met deze spatborden gehad ; toen werd dat als iets Belgisch gedacht …

    1. Het is in ieder geval een slecht gerestaureerde fiets met onderdelen die er niet op horen. Wat dan nog origineel is, is dan ook niet meer na te gaan. En dat maakt identificatie ook onmogelijk. Het zou een jaren ’20 fiets kunnen zijn. Maar Amstel maakte ze ook in ieder geval in 1933 nog, ook met dezelfde voordrager.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.