Transportfiets van Erwin

Beste Redactie, 

Ik ben sinds kort in het bezit gekomen van een transportfiets. Deze heeft jarenlang als decoratie tegen een gevel van een woonhuis gestaan. Nu is mijn vraag, weet u welk merk het is en weet u misschien het bouwjaar? En zijn adressen waar ik eventueel onderdelen ervoor kan vinden? Het framenummer, N3579, staat op de buis onder het zadel. Verder heb ik niets kunnen vinden. 

Met vriendelijke groeten, 
Erwin Derksen 
Doetinchem 

9 gedachten over “Transportfiets van Erwin”

 1. Het is overigens grappig dat mijn Germaan óók jarenlang tegen een gevel heeft gestaan.
  En het is leuk dat de fiets nog volkomen origineel is. Daar zou ik niet te veel andere onderdelen voor zoeken maar proberen om het allemaal een beetje te houden zoals het is.
  Volledig demonteren, alles poetsen met lijnolie of Owatrol, nieuwe kogels, vet, een paar banden en misschien tandwielen en een ketting.
  Een zadeldek is uiteraard wel een vereiste 🙂

 2. Bedankt voor uw reacties en de tips.
  Voorlopig krijgt de fiets bij ons ook een plaatsje tegen de gevel.
  Het is zeker niet mijn bedoeling om de fiets mooier te maken dan nieuw.

  1. Ik zou hem wel goed beschermen tegen verder roesten. De fiets zit zo te zien nu op een kantelpunt tussen goed te restaureren en weer mee te rijden, en onherstelbare schade. Nog enige jaren buiten, en veel van de onderdelen zijn niet meer te redden. Dan zou je een andere fiets moeten slopen om deze weer te restaureren. Juist deze fiets is nog zeer origineel, dus het lijkt me zonde om deze buiten te laten vergaan.

 3. Goedenavond,

  Ik verzamel Jawa en CZ motorfietsen en zou eventueel deze fiets willen ruilen voor een Jawa of CZ motorfiets, onderdelen of andere Jawa of CZ spullen.
  Eventueel met bijbetaling van mijn kant.

  Met vriendelijke groet,

  Erwin Derksen
  Doetinchem
  Tel. & WhatsApp. 06 1596 1456

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *