3 gedachten aan “Eysink onderdelen 1927”

  1. Het valt mij op dat de balhoofdfittings van Eysink links op de desbetreffende pagina exact hetzelfde zijn als die van mijn Göricke.
    Het blijft onduidelijk of ze vervangen zijn of dat Eysink en Göricke onderdelen van een andere/dezelfde fabrikant in heeft gekocht.
    Ik kan mij niet voorstellen dat twee verschillende fabrikanten precies dezelfde onderdelen maakten.

    1. Dat kan best, omdat fietsfabrikanten en groothandels hun balhoofdstellen meestal niet zelf maakten maar ze inkochten bij grote onderdelenfabrieken. Aug. Mann in Oberfrohna (AMO) was bijvoorbeeld zo’n fabrikant, in hun catalogus uit de jaren 20 staan zo ongeveer alle onderdelen die je kan verzinnen, waaronder ruim 30 pagina’s met balhoofdstellen. Dezelfde balhoofden zie je in de folders van de verschillende groothandels weer terug, met hetzelfde plaatje zelfs, zo uit de catalogus gejat. Dat geldt ook voor de balhoofd-onderdelen uit de Eysink catalogus, zoek ze maar op 😉 De AMO catalogus is hier te downloaden: https://www.velopedia.online/Document/Show/1010

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *