NOS Union transport voornaaf

Deze heb ik al een tijdje in mijn verzameling, maar nu maar eens goede foto’s gemaakt. Het is een NOS vernikkelde Union transport voornaaf. In de conus en as zijn 14 ingeslagen, wat vrij waarschijnlijk het jaartal is waarin de naaf is gemaakt. Mogelijk komt de naaf zelf uit de Fichtel & Sachs fabriek (waar in die tijd dezelfde jaarstempels werden gebruikt) en door Union het eigen merk is ingeslagen. Er zijn zo meerdere onderdelen bekend met Union erop, maar die duidelijk uit een andere fabriek komen. Maar welke Union? Union de Nederlandse fietsenfabrikant, of de Duitse van de pedalen of… ?

Als deze werkelijk uit 1914 komt, is het het oudst gedateerde transportfiets onderdeel dat ik ken. Nu nog een transportfiets uit 1914 erbij zoeken 🙂

Eén gedachte over “NOS Union transport voornaaf”

  1. Staat er ook iets op de cup?
    Misschien kan je zo achter halen of het een f&s is lijkt er wel sprekend op
    Wel een erg mooi naafje zou bijna zeggen dat die wel in mijn union uit 1932/33 kan maar komt kwa leeftijd niet helemaal over 1 maar dat is detail😄

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *