Juncker van Charles uit 1941 deel 4

Het frame van de Juncker is weer recht. De fiets is weer volledig gedemonteerd zodat ik het trapashuis in de bankschroef kon zetten. Door een lange dikwandige pijp in het balhoofd te steken kon ik er voldoende kracht op zetten om het te richten. De balhoofdbuis stond niet alleen scheef maar stond ook naar rechts. De achtervork stond naar links waardoor de wielen aardig in lijn stonden, maar de trapas en daarmee het kettingwiel stonden scheef ten opzichte van de rest van de fiets. Daardoor is het kettingwiel scheef ingelopen.

Nadat alles weer recht was gezet heb de fiets weer opgebouwd met zoveel mogelijk onderdelen die er op zaten toen ik de fiets kreeg. Alles wat er inmiddels door mij aan vervangen is zijn de spaken, de complete trapas, de spatbordsteuntjes, de spatbordboutjes, de banden, het binnenwerk van de achternaaf, de ketting, het achtertandwiel en het zadelframe. Het dek van het zadel zit er weer op. De trapas is origineel Juncker en nooit gebruikt. De spatbordsteuntjes zijn allemaal even lang en de boutjes allemaal hetzelfde. Boutjes met de schroefdraad BSF 1/4” De inmiddels wel bekende banden van Metro. De ketting is van Wippermann. De spaaknippels en nippelplaatjes heb ik weer kunnen gebruiken. De lamp en de dynamo zijn ‘Made in Holland’ van UNIGRO. Het fietst in’t ieder geval weer als een zonnetje 🙂

Zie ook eerdere artikelen over deze fiets:

10 gedachten aan “Juncker van Charles uit 1941 deel 4”

    1. Zie: https://www.transportfiets.net/2019/04/23/transportfiets-bakfiets-trapassen-deel-1-thompson-type-maten-en-waar-je-op-moet-letten/

      Zoek naar de messing exemplaren, vernikkeld of verchroomd. Er zitten ook zinken exemplaren tussen (de goedkoopste exemplaren), die zijn waardeloos. Die komen uit de oorlog, toen al het koper werd gebruikt voor munitie, en men het maar met zink moest doen. Die zinken exemplaren vallen uit elkaar als je ze probeert in te schroeven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.