Pastor Triplo van Stefan

Beste redactie,

Ik heb al een hele tijd een oude bakfiets in mijn bezit en heb deze technisch in orde, optisch kan het natuurlijk veel flitsender…

Nu is het bij dit frame zo geconstueerd, dat de basis van voor naar achter uit drie buizen bestaat en ik dat nog niet eerder heb ontdekt op andere foto’s in de archieven/internet.

Wellicht zijn jullie dit type wel eens eerder tegengekomen? En zo ja weten jullie van welke fabriek en evt. welk jaar deze is gefabriceerd?

Ik zou de fiets weer graag in ere herstellen met bak of aan iemand verkopen die dat met liefde en aandacht wil doen. Daar ben ik nog niet over uit. Ik sleep ‘m tenslotte al een jaar of 20 met me mee 😉 Ik hoop van jullie te horen!

Met vriendelijke groet,
Stefan van Rooij

9 gedachten aan “Pastor Triplo van Stefan”

 1. Zoals de titel al aangeeft, dit is een Pastor Triplo. Zie bijvoorbeeld:
  https://www.transportfiets.net/2020/01/27/advertentie-pastor-triplo-carriers-1952-53/

  Pastor was opgericht in 1945. Het werd in 1947 samengevoegd met Wesling, en ging verder onder de naam Westor. Bakfietsen werden daarna nog steeds onder de naam Pastor verkocht. Meer over het bedrijf kun je hier vinden: https://www.transportfiets.net/2008/05/03/wesling-pastor-westor/

  Dus de bakfiets is in ieder geval van 1945 of daarna. Hoe lang ze geproduceerd zijn is niet bekend. Het is wel een van de mooiere type frames.

 2. Yep bijzonder mooi en apart frame de moeite waard om te herstellen en dan niet mee te slepen maar ook echt op rond te rijden ! .

 3. Het is met afstand de mooiste constructie die ik ken!
  Echt heel mooi en ik hoop dan ook dat de fiets goed terecht komt.

 4. Wat leuk jullie reacties! Het is vooral dat ik er nog niet echt een functie voor heb dat ik ‘m nog niet heb opgeknapt. Maar dit inspireert wel weer. Vorig jaar heeft een handige fietsenmaker het frame waar een deuk zat (door een ongeluk, waarbij het de bak in een keer wegzwenkte) gelast. Tevens zijn toen de velgen op een paar punten gedicht waar ze door waren geroest in het verleden. Dus de basis is goed. Toch maar beginnen met de bak??!!!
  Groet,
  Stefan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *