Onbekend frame van Marcel met apart framenummer

2 foto’s van een voor mij onbekend merk. Deze heeft het frame nummer op een vreemde plek namelijk op de lug van de onderste horizontale buis aan de linker zijde. En mooi daaraan is de cijfers 1521 staan onder elkaar. Het is 60 cm hoog met een bracket voor een BSA trapas. Verder kan ik nergens merk tekentjes of wat vinden.

Vraag: wie heeft eerder een dergelijk frame nummer bij welk merk gezien?

Marcel

11 gedachten aan “Onbekend frame van Marcel met apart framenummer”

  1. Aangezien er al twee bekend zijn, zal het wel een wat grotere maker geweest zijn denk ik, maar nog niet groot genoeg om een echt bekend merk te zijn. Maar het kan natuurlijk ook gewoon toeval zijn dat er twee opduiken.

   1. kan zijn dat de smit al met 4 cijfers is begonnen
    maar goed misscien ook wel een merk die apparte plek had voor frame nummers

 1. P.s. in mijn merken zoektocht valt het me ook op hoe weinig transportfietsen er zijn met nog een herkenbare transfer erop. Logisch natuurlijk, want die zijn niet zo duurzaam. Maar van de honderd merken die ik nu ken, zijn er maar een paar herkend via transfer. De rest (los van de grotere bekende merken) is allemaal via balhoofdplaatjes. Aangezien het meerendeel van die kleine makers transfers gebruikten, zullen we over de meesten helaas nooit iets te weten komen, ook al bestaan er nog fietsen van.

  Ik wil bij mijn dagelijkse fiets toch nog eens kijken of ik nog wat kan vinden onder de lagen verf aan restanten van een transfer. Een keertje maar eens voorzichtig aan de slag met afbijt. Ik vermoed inmiddels dat hij eind jaren ’40 is, gezien ik nu meerdere fietsen ken met dezelfde voordrager van die tijd (inclusief jouw voormalige Phoenix, Abram), en ook andere exemplaren met opvallende overeenkomsten die ook als het goed is uit die tijd komen.

    1. Dank je 🙂 Ik heb ook veel om te plaatsen gelukkig. Naast de vele restauraties (vind ik altijd leuk om te volgen) ook veel archief materiaal wat wordt gedigitaliseerd. Zelfs al komt er niets nieuws bij, heb ik al genoeg om nog maanden lang nieuwe artikelen te plaatsen.

     1. je hoeft je dus niet te vervellen
      ik heb binnen kort nog weer een artiekel voor je maar dat stuur ik je later wel eens door
      ik vind het ook altijd leuk om te zien wat je volgende bericht wordt ben benieuwd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *