5 gedachten over “Juncker 1932-1933”

 1. Haĺlo,

  Sinds kort ben ik in het bezit van een Juncker (Rotterdam) licht motorrijwiel uit ongeveer 1934 met een 2 versnellings ILO 33/100 blokje zoals ook gemonteerd in de motor carrier.
  Wellicht staat deze motorfiets in een van uw folders. Ik zou er erg mee geholpen zijn omdat ik totaal geen informatie over deze Juncker kan vinden.

  Met vriendelijke groet,
  Marc van der Haven

  1. Beste Marc,

   Ik heb even gekeken, maar de folders die ik heb gaan alleen over transport- en bakfietsen, en gemotoriseerde versies daarvan. Dus de enige tweewieler die daarin staat is het exemplaar dat ook hierboven te zien is.

   Wat je eventueel kunt doen is door de uitgaven van de Rijwielhandel bladeren. Daarin staan veel advertenties met afbeeldingen en artikelen, waarin ook veel motorrijwielen aan bod komen. Het archief kun je hier vinden: https://archief.amsterdam/inventarissen/details/1302
   Daar ga je via “3 Bibliotheek en Documentatie” naar “340-398 De Rijwielhandel”. Daar kun je naar het jaar of jaren van interesse, en via “Meer scans” door alle uitgaven bladeren. Het is even zoeken, maar er is veel interessant materiaal te vinden, en Juncker adverteerde er ook vaak in.

 2. Beste Jeroen,

  Hartelijk dank voor je reactie.
  Inmiddels flink aan het spitten geweest in het online archief en dat heeft mij toch weer een stapje verder gebracht.
  Ik ben een advertentie tegen gekomen van de Juncker met 100cc ILO. Echter heeft mijn motorfietsje een andere tank. Hiernaast heb ik hier ook meer info gevonden over het motorblokje
  Nogmaals dank.

  Marc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *