Transportfiets van Lex

Bijgaand wat foto’s van mijn transportfiets, waar we het merk (nog) niet
van weten.

Aardig detail is, dat de krenk-lug afgeronde uiteinden heeft, de andere
niet.

Gazelle zou kunnen, want hij lijkt wel op mijn andere (7-cijferige) transport-Gazelle, met die naam onder in het balhoofd; dat heeft deze niet. Die heeft wel een zelfde soort hoekige cup boven en beneden.

De vriend waar ik deze fiets ooit van kocht, heeft hem opgeknapt. Nieuwe trapas en assen, wel de oude velgen 28-622 breed, kettingkast.

Ik kan hier en daar de gouden biezen nog zien, op de horizontale buizen eentje aan elke zijkant.  Oorspronkelijk is die glimmend zwart geweest. Op het balhoofd lijkt ooit een zilveren transfer te hebben gezeten en die rode menie als basis ken ik van Gazelle (zelfs tot halverwege jaren 60, maar misschien hadden andere merken dat ook?). Ik heb wat gekrabt en de kroon van het balhoofd lijkt me geen nikkel te hebben, alleen de rode menie onder het zwart.

In de lug van het trapstel staat onderop 43 ingeslagen, verder kan ik geen nummers of letters vinden.


Groet van Lex

3 gedachten over “Transportfiets van Lex”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *