Batavus van Jeroen uit 1954

De fiets is af! Ik had de fiets nog eventjes gehouden. Dan kon ik er nog een tijdje op rijden en nog hier en daar wat verbeteren. Je komt toch altijd wat tegen. Zo was een van de spatbordboutjes wat te lang, en kwam de ketting er soms tegen aan, de achterband zat nog niet helemaal lekker in de velg waardoor je een hobbeltje voelde etc. Nu is de fiets in een staat dat ik hem aan een volgende eigenaar kan overhandigen, die hem gelijk kan gebruiken. Ook al zal ik er geen cent op terugverdienen, ik vind het fijn als de volgende eigenaar er gewoon plezier van zal hebben.

Vervolg op:
Batavus van Jeroen uit 1954, deel 2
Batavus van Jeroen uit 1954
Nieuwe Juncker en Batavus van Jeroen

Jeroen

4 gedachten aan “Batavus van Jeroen uit 1954”

 1. Kijk!! Die kan weer vijftig jaar mee 🙂
  Ik kom het overigens regelmatig tegen dat nieuwe banden niet meteen goed in de velg gaan liggen. Het is mij overkomen met verschillende merken zoals deze van Amigo maar ook van Continental en Vredestein.
  Af en toe is het nodig om er extra aandacht aan te besteden.

  1. Klopt, en de ene velg is de andere niet. In sommige velgen vallen de banden makkelijker dan de andere. Soms heb je wasmiddel en flik wat gezwoeg nodig voor hij echt goed terecht komt. Deze was dat gelukkig niet, even leeglaten lopen, een duwtje geven en weer oppompen.

 2. De nieuwe eigenaar is er super blij mee!

  Vanmiddag een klein rondje Zaltbommel en de boodschappen ermee gedaan, vanavond 20km dijk gereden, incl stukje met verlichting..

  Echt opstappen en wegrijden, zoals vermeld door Jeroen, ze fietst erg fijn. Hier ga ik veel plezier van hebben.

  Vriendelijke groet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *