Onbekend frame van Maurice

In 2016 al een paar wielen opgehaald, bleek de verkoper ook nog los het frame nog ergens te hebben liggen. Destijds gestald vanwege een rot mannetje, die opnieuw gelast is. Gevonden zoals op de foto in de weide. Weet iemand iets meer hierover te vinden? Welk merk hopelijk?

Framenummer is 389454:

Achternaaf F&S 1947, voornaaf onbekende naaf.

Op de trapas staat Gerkinet (19)38.

Nog wat foto’s:

Maurice

4 gedachten aan “Onbekend frame van Maurice”

  1. Deze fiets is zo verschrikkelijk ‘standaard’ dat het eigenlijk niet meer uitmaakt wat voor merk het is. Dit soort fietsen met een zware binnenbalhoofdbuis, navenant balhoofd, crankstel en aan de bovenkant brede staande achtervork met een relatief korte liggende achtervork is een schoolvoorbeeld en een bevestiging van de traditie.
    Mij vallen drie dingen op. Het ‘zadel’, de verhoging van de voorvork waar het onderste lagerdeel van het balhoofd op rust, de inkepingen in de staande achtervork daar waar de zadelpenbout zit en het geklonken kettingwiel. Die drie zaken suggereren een bouwjaar wat ergens in de dertiger jaren zal liggen dus de trapas zal beslist origineel zijn.
    Maar een merk kan ik er niet aan verbinden. En dat blijft toch altijd een beetje jammer omdat er zo geen enkel verhaal aan verbonden kan worden.

    1. In alle details is hij identiek aan mijn dagelijkse fiets, behalve het framenummer, en dat de mijne geen originele trapas en naven meer heeft om hem mee te dateren. Is de framehoogte soms toevallig ook 59cm?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *