5 gedachten over “NOS! Estafette uit Gouda uit 1941 van Charles deel 5: assemblage”

 1. Hoe plaats je het rek Charles? Bij mijn Batavus ontdekte ik dat ik hem er alleen op kreeg als de bout nog niet door de voorvork heen stak en er pas doorheen duwen zodra het rek op zijn plek zit. Zodra die ook maar iets uitstak, kreeg ik het rek er niet op.

  1. Als antwoord op je vraag, ik heb het rek niet meer teruggeplaatst.
   De bout door de voorvork kan niet worden gebruikt om het rek op de voorvorkkroon vast te zetten.
   Die gaat er gewoon niet doorheen omdat het gat in het rek op een totaal andere plek zit.
   Verder is het gewoon geen mooi rek. Het is in verschrikkelijk lelijk in elkaar gelast, slecht gelakt en de bouten en moeren zijn veel te zwaar.
   Er zit nu een rek op van ongeveer dezelfde leeftijd maar wat dus wel gebruikt is. Het is een verbrede Standaard van ongeveer vijf en tachtig jaar oud.
   Ik heb het opnieuw in de lak gezet en er nieuwe bouten en moeren voor gebruikt. Dat zijn slotted panheads BSF 1/4″, 5/8″ Self Colouring. Die worden dus vanzelf mooi oud 🙂
   Voor de velgen en spaken heb ik ook wat anders gevonden. Dat was allemaal een beetje te dun en te licht bevonden. Ik heb er een paar fatsoenlijke transporfietsvelgen voor gevonden die zijn versterkt en net zo nieuw als de rest van de fiets. Ik had nog twee setjes spaken in de dikte G12 met nippels van Lemet. Lang genoeg om ze vier keer te laten kruizen. Sterker krijg je het niet 🙂
   De fiets is nu, op een dynamo en koplamp na compleet.

 2. Erg mooi ; ook je achterspatbord is weer keurig netjs geworden , nu nog een foto met het Rek erop dan is het weer ECHT een transportfiets

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *