8 gedachten aan “Batavus van Jeroen uit 1954.”

    1. Ja, behalve de voordrager, die is wel duidelijk wat ruwer. En het voorspatbord heb ik moeten vervangen, want die was aan de onderkant vergaan. De fiets was ooit al helemaal gestript en opnieuw geverfd. Maar zonder ontvetten en schuren blijkbaar, dus die verf was los aan het bladderen over de hele fiets. Nu weer terug vanaf kaal opnieuw gelakt, wel met ontvetten en schuren.

     1. bij mijn fiets liet de lak niet los die bleef door het vettige goetje aan het frame hangen helaas
      maar mijn boor spatbord is ook vervangen
      pieter heeft het voor stuk van dit spatbord weer gebruikt voor het achter spatbord
      en het voor spatbord had ik nog liggen en kwam met vorm redelijk over 1 als de orrigineel alleen minder verrot en minder afgebroken

 1. Ik bouw mijn fietsen al weer even ook eerst zo op om te ervaren of de wielen in lijn staan en daarmee of het frame en de voorvork recht is en van die dingen. Heb jij de kettinglijn gecontroleerd?
  Het is zonder rek net alsof zo’n fiets trapondersteuning heeft 🙂

  1. Ja, de ketting is zoals verwacht circa 5 verschoven. De naaf is vrijwel zeker origineel, en de fiets is ook niet gebouwd als doortrapper (zowiezo een ingrale lug voor verbinding met de remhevel). Dus blijkbaar werden transportfietsen bewust zo gebouwd. Hij rijdt prima, maar je voelt wel iets ervan dat de ketting niet perfect geruisloos over het tandwiel loopt. Een beetje als zoals je eerder noemde bij een derailleur. Het is alleen hinderlijk als je perfectionist bent, en ieder rateltje en weerstandje wilt oplossen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *