Wat rechtzetten en ander sleutelwerk: Juncker van Maurice en Göricke van Charles

We hebben vandaag wat zaken ‘recht gezet’. Een krankstel van Maurice wat krom was en de voorvork van zijn dagelijkse Juncker is gericht. Die stond een beetje naar rechts. Marcel was er ook bij en toen we klaar waren met de werkzaamheden zijn we gaan fietsen. Van Beuningen naar Leur waar we ergens verderop een wrak van een fiets langs de kant van een tuin zagen staan. Marcel heeft bedongen dat als hij een Euro zou krijgen hij de fiets mee zou nemen. En dat heeft hij dus gedaan 😄

De vorige en de nieuwe eigenaar.

Ik heb het frame van mijn Göricke aan Maurice meegegeven. Dat haal ik maandag weer bij hem op om er weer een complete fiets van te maken. Voor vandaag heb ik er even een paar André wielen in gezet om er mee te kunnen fietsen. Basic.

De trapas van Maurice zit er zo mooi in dat we die hebben laten zitten. De afstand tussen de krancks en de liggende achtervork is links en rechts precies gelijk. Dus eigenlijk is er geen reden om de andere as er in te bouwen. Die gaat ‘op de plank’ voor het geval dat. Die houd ik bij de fiets.

Charles

Eén gedachte over “Wat rechtzetten en ander sleutelwerk: Juncker van Maurice en Göricke van Charles”

  1. voor ieder die zich toen afvroeg ,waarom neem je zoiets mee ? .
    Het is een hoog frame { ik denk Burgers } 68 of 70 cm ,het heeft een 40 gaats remnaaf uit 1940 en er zit een transport zadel op .
    Ik dacht daar kan ik wel weer een mooie statige Franke -Stein Rijwiel van maken ,al was de roest wel veel erger dan ik dacht zo was het stuur en de vork niet meer te redden .
    En er zat zo,n Reigh vervanging trapas in .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.