4 gedachten aan “Fichtel & Sachs voornaven 1951”

  1. Prachtig spul. Ik heb één voornaaf van F&S Die zit in de fiets van Sandra.
    Ik ben ze niet echt vaak tegengekomen. In tegenstelling van de achternaven zijn ze best zeldzaam.

  2. Dat is ook mijn ervaring, in ruim 40 jaar heb ik er maar ééntje kunnen kopen. Waarom zouden die F&S voornaven zo schaars zijn (geweest)?

    1. Ik vind ze niet zo schaars. Ik heb in ieder geval 3 verschillende losse exemplaren en ik ben er nog wel meer tegengekomen. Na de oorlog zie ik voornamelijk Engelse voornaven in transportfietsen. Wellicht waren die wat goedkoper, en daarom vaker gebruikt? In voor de oorlogse transportfietsen, met name tot de eerste helft jaren ’30, zie ik voornamelijk Duitse voornaven, zoals Fichtel & Sachs, Pranafa en Union, met name het “buisvormige” model, en ook wel merkloze versies daarvan.

  3. Mooie naven inderdaad!
    Ik heb er 4 in mijn collectie transportfietsen, wel allemaal voor oorlogs. Daarna zie ik eigenlijk nog alleen maar union of weco.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *