Reparatie neusveer

Ik heb vandaag het zadel van mijn Juncker weer wat origineler kunnen maken. Er zat ooit een enkele neusveer in maar die brak. Toen ik een nieuwe vond kwam ik er achter waarom die over was gebleven. Het gietijzeren verbindingstuk was kapot. Iemand in Tilburg heeft een nieuw stukje gemaakt waardoor ik de veer weer in het originele frame kon bouwen. De veer is niet precies hetzelfde omdat deze met een slotboutje vast zit terwijl de originele er in gekanteld werd. Het oogt wel hetzelfde. Het dek had ik een tijd geleden al opgeknapt met slotboutjes M4 inplaats van de originele nagels. Een scheur heb ik gerepareerd met vliegertouw. Het ziet er weer uit zoals toen ik de fiets ooit kreeg.

Het andere zadel:

Het nagemaakte verbindingsstukje:

Dit is het originele frame met de nieuwe neusveer:

Dit is het andere zadelframe wat al die tijd gemonteerd is geweest:

Charles

4 gedachten over “Reparatie neusveer”

  1. Mooi reparatiewerk en een prachtig zadel. Dat heb je mooi laten maken, Charles. Goed idee ook om slotboutjes M4 te gebruiken i.p.v. splitnieten.
    Hartelijke groet,
    Paul

  2. Dat ziet er weer mooi uit Charles 😊. Gouden handjes die man die het gerepareerd heeft👍🏻. Groetjes Maurice

  3. Die M4 slotboutjes zijn inderdaad een handige oplossing, zeker voor gaten die te groot zijn geworden. En ze zijn mooi glad en bol, dat scheelt ook weer broek slijtage als het gaat om de neus van het zadel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *