Mogelijk jaren ’20 R.S. Stokvis/Nederlandsche Kroon van Peter

Dit is een van de fietsen van Peter Bakker, of wat er nog van over is. Het frame, stuur en voorvork en trapas zaten nog bij elkaar. De spatborden en wielen kwamen mee met een hele partij die Peter had overgenomen, maar niet bekend of ze bij dit frame horen.

De fiets viel op, omdat hij ingesoldeerde achtepadden heeft. Niet alleen dat, er staat ook een GWH tekentje met daarnaast 360, en een framenummer op zijn kant op de achterpad, precies zoals dit frame van Rob, wat een R.S. Stokvis/Nederlandsche Kroon blijkt te zijn uit de jaren ’20.

Meer details van de fiets:

2 gedachten aan “Mogelijk jaren ’20 R.S. Stokvis/Nederlandsche Kroon van Peter”

  1. Ziet er herkenbaar uit allemaal 😉 De voorvork is wel anders dan die van mij met die rechte vorkkroon, bij mij is de onderzijde afgerond tbv het spatbord. Daarvan weet ik dan ook niet zeker of die bij m’n frame hoort, ik heb ‘m net als Peter als verzameling losse onderdelen gekocht, zelfs zonder balhoofd.

    Het balhoofd van de fiets van Peter is duidelijk los geweest, gezien de kier tussen het onderste balhoofdlager en het frame. Is dat wel origineel? Ik ben wel benieuwd naar de rest van het balhoofd, de prentjes zijn niet scherp genoeg om te zien hoe dat er precies uit ziet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *