Transportfiets van Paul

En dit is die overgeschilderd en van zilververf voorziene transportfiets. Ik heb nog geen merk of framenummer kunnen vinden. Ook geen aanknopingspunten welk merk het is maar dat komt nog wel. Torpedo naaf is van 1940 maar is opnieuw gespaakt, smallere velgen die overgeschilderd zijn en ook nog goud gebiest. Ik hem nieuwe velgen liggen dus ga daar een 30 jaren naaf in spaken.
De fiets is al eens blauw/groen metallic gespoten, zoals op de foto’s te zien is.
Dat biesen (of biezen?) is gewild blijkbaar bij sommige restaurateurs. Ik heb nog zo’n set wielen en zelfs een complete gebieste transportfiets. Vind het niet fraai. Het is “over de top”. In elk geval weer een nieuwe klus-transportfiets. Maar eens kijken of het de moeite waard is of dat het een donor gaat worden.

Groet,
Paul

7 gedachten aan “Transportfiets van Paul”

 1. Hoe breed zijn de gebieste velgen?
  Transportfietsvelgen zijn altijd 42 of 43mm. Van toerfietsen zijn ze 38mm breed.

  1. Hoi Charles,
   Op deze transportfiets zitten 38mm velgen. Maar er komen 42mm op. Ik heb nog een setje NOS Schothorst zwarte velgen liggen en een Beckson naaf. Staat een stuk beter. De andere set gebieste wielen zijn 42 mm breed. Nog heel mooi maar ook erg g(f)oud..
   Groet,
   Paul

  2. Beste Charles,

   Graag kom ik in contact met iemand die mijn Beckson terugtrap naaf kan reviseren.
   Hij zit op een Simplex transportfiets uit ongeveer 1956.
   Er zit nogal wat speling op en het remmen gaat ook niet meer zoals het zou moeten.
   De fiets is sinds 1990 in mijn bezit en gekocht op de veiling in Utrecht.
   Misschien kan jij mij helpen met info wie wat waar en hoe.
   Bij voorbaat dank!!
   Eelco

   1. Hoi Eelco,

    Ik heb zo’n naaf gehad maar verkocht. Omdat ik verder geen onderdelen heb kan ik die zelf niet reviseren maar misschien kan Simon van Bikes To Remember je helpen.
    Je zou het ook nog via het forum van Vereniging de Oude Fiets kunnen vragen. Misschien dat daar iemand is die nog onderdelen heeft.
    Het is natuurlijk altijd mogelijk om er een Torpedo in te spaken.

 2. Velgen van 38 mm komen ook wel voor, vooral op oudere fietsen heb ik de indruk. Ik heb daar twee setjes van, toervelgen zijn dat zeker niet want ze zijn echt superzwaar. Een met F&S naven uit 1930 in m’n Nederlandse Kroon, met originele bies ook nog, en een setje die origineel in m’n dagelijkse transportfiets zaten. Die zijn er even uit omdat ze aan revisie toe zijn maar gaan daar wel weer (eens) in terug.

  Als je dat setje 38 mm velgen kwijt wil Paul, dan wil ik ze wel van je overnemen. Ik vind ze wel elegant eigenlijk, de banden worden er zo mooi bol van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *