Bijzonder frame met ingesoldeerde achterpadden op marktplaats

Dit is wel een heel apart exemplaar met ingesoldeerde achterpadden, dus waarschijnlijk ook jaren ’20 of ouder. Zie die achterpadden met aparte oogjes voor de spatbordstang. Ook de voorvork is heel apart. Ik herken hem niet. Iemand enig idee?

7 gedachten aan “Bijzonder frame met ingesoldeerde achterpadden op marktplaats”

  1. Geen idee, maar omdat ik het ook graag wil weten heb ik besloten ‘m maar aan te schaffen. Kan ik weer wat rijwiel-archeologie gaan bedrijven šŸ˜‰

  2. Het framenummer is iets van 10xxxx. Als het inderdaad een Union is, dan kan zo’n groot framenummer kloppen. Als ik een hele ruwe schatting doe op basis van wat bekende framenummers (Union begon in 1904, framenummer 143530 uit 1935 en 249000 uit 1950), dan zou hij van ergens tussen 1925 en 1930 zijn.

  3. Tja, zou kunnen…. Maar ik vind een vork die nog niet eens origineel hoeft te zijn wel een beetje mager om op te zoeken. Het is een raar dun vorkje, de binnenbalhoofdbuis lijkt echter wel transportmaat te zijn dus wie weet is ie origineel maar hij heeft op de foto wel een heel ander patina dan het frame. Tussen de folders op deze site staat er een van Union uit 1917, erg veel details zijn er niet op te zien helaas, de vorkkroon zit bv achter de drager verstopt en de rest is te kubistisch geworden met digitaliseren. https://www.transportfiets.net/2013/01/06/union-model-transport-1917/

    De achterpadden met oogje voor de spatbordstang en de mooi afgeronde uiteinden van de buizen van de achtervork zijn typisch voor dit frame, en ook dat de bovenste uiteinden van de staande achtervork zijn gesoldeerd. Daar hoop ik dus wat mee te kunnen. Eysink heeft zo’n oogje maar de padden zijn verder heel anders: https://www.transportfiets.net/2020/04/25/eysink-super-standaard-1930-mohawk/ Verder is dat hoge framenummer inderdaad een indicatie voor een grote fabrikant, dus ik hoop toch dat ik er wel achter ga komen wat het voor frame is. Maar goed, eerst maar eens het frame in levende lijve bekijken, dan is er vast wat meer te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *