Germaan van Charles deel 2

De Germaan zit weer in elkaar. Ik heb geprobeerd om er niets aan te veranderen. Er moest natuurlijk wel een zadeldek op. De banden waren ook niet meer helemaal fit. Deze die er nu opzitten ook niet maar voor de foto vond ik het wel leuk. De ketting is vervangen. De oude was  volledig vast geroest. De pedalen hebben nieuwe kogeltjes. De kogels die er in zaten waten zo verroest en versleten dat het leek of er verschillende maten in zaten. Het frame was ondanks de mishandeling van de achternaaf nog keurig recht. De voorvork heb ik moeten richten. Die staat weer keurig recht. Het kettingscherm is zo dun geworden dat ik het niet meer kan richten. Het loopt aan en ik weet niet of ik dat nog goed krijg.

Vervolg op: Germaan van Charles

7 gedachten aan “Germaan van Charles deel 2”

 1. Ik ken het probleem van te lange benen.
  Ik zet ook altijd de zadelstroppen andersom, win je ook weer 4cm mee!

  Mooie fiets geworden! Nu heb ik ook hoop voor mijn Germaan uit 1953. Deze is in eenzelfde zwaar verroeste schuurvondst conditie 🙂

  1. Ik had wel het geluk dat bijna alles zonder problemen los kwam. Alleen een boutje van het kettingscherm brak maar dat is zonder verdere schade uitgeboord zodat de originele schroefdraad van 1/4″ er weer in getapt kon worden. De boutjes van de spatborden heb ik laten zitten. Die hoefden niet los.

 2. leuke fiets netjes gedaan
  vind dat het zadel dekje wel wat te nieuw is voor deze fiets
  verder indd niet veel aan doen gewoon zo maken dat die niet verder roest

  mooi resultaat

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *