5 gedachten aan “Pedaal octrooi 1946”

      1. Hij is niet helemaal hetzelfde, maar heeft wel duidelijke overeenkomsten. De bovenstaande pedaal heeft een stofkap zoals bij een Phillips pedaal, in plaats van eentje die je erop schroeft. Misschien is die van jou een eerdere versie van dezelfde maker?

  1. De verschillen zijn duidelijk zoals de stofdop of kap en ook de stofplaat die het binnenste lager beschermt is bij die van mij niet aanwezig. Ook de kogels zijn bij die van mij van een gangbare maat. Er zitten bij mij 5/32″ kogels in zoals in alle pedalen. Geen zwaardere dus zoals bij deze.
    Maar de as is dik en recht, het buitenste lager is net zo groot als het binnenste en de assen door de rubbers zijn ook heel dik. Om de rubbers een slag te draaien moeten de moertjes gelost worden anders komen de rubbers niet los. Erg degelijk en stevig allemaal.
    Ik kan niet zo goed beoordelen of het tapeind waar de as mee in de crank wordt geschroefd hier ook langer is dan gebruikelijk maar bij die van mij zijn ze lang genoeg om het gat van een dikke crank volledig op te vullen.
    Dit is de enige set die ik ooit tegen ben gekomen dus ik ga er maar even van uit dat het zeldzaam spul is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *