Nog een melkboer bakfiets uit het archief van Gazelle

Hallo Jeroen,

Nog één. Behalve dat deze foto in het archief zat, wist ik pas zeker dat dit om een Gazelle gaat door in te zoomen op de achterband.
Let ook eens op de wijze van stallen van de fiets links: met de trapper op de stoeprand. Ik meen mij dat nog te kunnen herinneren dat dit vroeger zo gebeurde 🙂

Groet,

Jan Cees

12 gedachten aan “Nog een melkboer bakfiets uit het archief van Gazelle”

  1. Dat is zeker niet gebruikelijk in die tijd. Na 1950 waren alle transportfietsen uitgevoerd met remnaaf. Ik ken geen enkele transportfiets die met trommelrem is geleverd, behalve militaire transportfietsen van voor de oorlog. Vrij zeker dat deze wielen niet oorspronkelijk van deze fiets zijn.

   1. Misschien heeft deze transportfiets een motoraandrijving gehad. Vaak zie je dan nog de (verplichte) trommelrem.

   2. niet helemaal mee eens; de remtrommel is dezelfde grote trommelrem die ook in Gazelle tandems gemonteerd waren en de banden lijken nog de orginele, vermoedelijk is deze op verzoek gemonteerd

    1. bovendien zijn het 26 inch wielen dus ook geen gazelle tandem maat want die waren ook 28x 1 3/4 ; ik vermoed dat deze zo af fabriek op bestelling geleverd is met deze grote Gazelle tandem trommel

 1. Wat leuk die foto vam bakfiets van Verdel in Haarlem. Ik bem nu de eigenaar van deze winkel en bestaat dus nog steeds. In de winkel een hele grote foto met aantal bakfietsen vam de winkel uit beginjaren ‘30.
  De foto die hier staat heb ik geplaatst op de website van de winkel, daar staat ook verhaaltje over de geschiedenis. http://Www.hetoudezuivelhuis.nl
  Groet,
  Maarten

   1. Hallo Jeroen,
    Ik moet je nog steeds keer de foto uit de huidige winkel mailen van alle melkbezorgers weet neithoe ik die bij je kan krijgen.
    Ik heb nog vraag over de foto hierboven, de schrijver geeft aan dat de foto uit archief komt. Ik zou graag een scan van het origineel willen (laten) maken. Dan kan ik die buiten op de gevel aan brengen in groot formaat. Weet jij meer van of er een origineel in een archief bestaat.
    Hoor graag,
    Hartelijke groet Maarten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.