Eén gedachte over “Lepper advertenties van zadel varianten van voor de oorlog”

  1. Een aantal waarnemingen bij die zadels:

    Ik was altijd in de veronderstelling dat de dubbele neusveer voornamelijk naoorlogs was, maar die blijkt dus al vanaf de jaren ’20 volop toe te zijn gepast. Wel typisch is dat de neusveren met enkele bout zijn vastgezet, terwijl de jaren ’30 (en later) met twee bouten zijn vastgezet.

    Ook die vier drukveren (zoals de veel latere Primus) waren al vroeg in gebruik. Ik heb zelf zo’n zadel frame gehad, en Ronald had er eentje op zijn Eysink Super Standaard uit de jaren ’30 (zie: https://www.transportfiets.net/2019/08/03/eysink-super-standaard-van-ronald-zogenaamde-dames-transportfiets/). Maar nu weten we dus zeker dat die al voor de oorlog zeker bestonden.

    Het logo op de zadels is nu beter te dateren. Ik heb een zadel gehad met hetzelfde logo als op de zadels uit 1929. Ik had het vermoeden dat het een jaren ’20 zadel was, en dat lijkt nu nog zekerder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *