Nog een transportfiets van Paul

Enige tijd geleden heb ik een gerestaureerde transportfiets bemachtigd. Deze had nogal wat ‘standschade’ maar inmiddels is hij weer helemaal netjes gemaakt. Ik heb nog niet kunnen achterhalen welk merk het is. De fiets zit prachtig in de lak en is opvallend overmatig gebiesd.De Vredestein transport extra zwaar banden hebben wat droogte scheurtjes maar fietsen nog prima. Verder rijdt deze transportfiets heerlijk.Er zit een moderne Torpedo remnaaf op zonder jaartal. Verder zijn alle onderdelen met zorg vernieuwd. De standaard voordrager lijkt nieuw uit de doos te komen. Ook het stuur is in prachtige staat. De koperen Philidyne koplamp vond ik wel mooi passen bij het gouden bieswerk.
Mocht iemand interesse hebben dan is deze fiets te koop of te ruil tegen bijvoorbeeld een Durabo of Eijsink.

Eén gedachte over “Nog een transportfiets van Paul”

  1. Dergelijke sturen kom je niet vaak tegen. Ik heb er zelf een gevonden bij Toon Mensinck. Dit is de tweede die ik in dergelijke staat tegenkom.
    Het rek heeft geen U- maar een hoek profiel. Die zie je ook niet zo vaak. Het is mij niet bekend waarom er twee versies zijn gemaakt. Misschien heeft het iets te maken gehad met het materiaal wat voor handen was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *